2010. április 16., péntek

Classic’S Gate - Hard Trance [Part 4.]




Rexanthony - Capturing Matrix
(1995)


Azt megszokhattuk már a Hard Trance sorozat esetében, hogy az előadóknak nem csak a zenéik, hanem a küllemük is extravagáns. Ezalatt nem azt értem, hogy csupa izom, vagy goliát teremtűek, hanem ahogy öltözködnek, vagy a hajviseletük olyan, hogy eltér a szokásostól. A Rexanthony projekt Dj Hammer-je sem kivétel ez alól, mert öltözködési stílusa igen csak figyelemfelkeltő. Az olasz származású frontember Anthony Bartoccetti - Capturing Matrix-a nagyon misztikus zene, de hangzását tekintve is egyedi. De lehet, hogy sikerét pont ennek a két jellemzőnek köszönheti!? A vinylen található verziók: Trancegression Version, Vox Version, Dream Version, Atlantic Version. További verziók: Hystorical Version, Newacid Version. Utóbbi version-ok acid-os stílusúak.

T-Marc feat Vincent - Strings Of Infinity (1995)

A T-Marc-ot Marco Verkuylen alias Marco V és Vincent Oostlander (Vincent) alapította. Tipikus Hard Trance hangzás, és csak a bevezető basszusok bekúszó dallama után kezdünk el elismerően bologatni, hogy ez bizony mestermű! Amit imént elmondtam, arra a Topmodelz producerei is felfigyelhettek. Mondjuk nem kellett nagyon megerőletetniük magukat, mert a projekt egyik tagja Charlie Lownoise már korábban is készített egy remix-et a T-Marc-féle alapszerzeményhez. A Topmodelz az elejétől a végéig úgy megreformálta, hogy az mindenki számára befogadhatóvá váljon, azaz csinált egy megaslágert a Strings Of Infinity-ből. Ez az Aqualoop Records Ramon Rollfs of Roelofs (Charlie Lownoise), Sebastian Göckede (Bass-T), Sven Gruhnwald (SveN-R-G alias Rocco) és Slobodan Petrovic Junior & Frank Fritze (Pulsedriver & Franky Tunes) által létrehozott közös projekt szülte Topmodelz – Strings Of Infitity című átirat. Az ehhez a számhoz készített Pulsedriver Remix lett a legjobb, és vált ennek köszönhetően klasszikussá.


Mass In Orbit – Connect (1996)

Egy újabb MIO Track! Ezúttal a leghíresebb zenéjük került be a rovatba. Alex Adam, Andreas Klinger és Klaus Hildenbrand pumpálós, energikus, pizzicatós dallamvilágú zenéjükkel létrehozták a műfaj egyik alapkövét. Remixek: A Satellit Mix a legismertebb. Igazi sláger volt annak idején. A Fabietto Dj Remix progressiv trance. Remixek: UHF Mix, Dream Mix, Go-Lab Cut.




Essential DJ-Team - We Hate To Rock! (2001)

Ki az, aki egy erdőbe megy bulizni? Néha bizony van olyan elvetemült társaság, aki egy erdőt választ klipjének színhelyéül. Így van ez esetünkben is, ahol az Essential DJ-Team emberei tekergetik a lemezeket az erdő kellős közepén. Rapid tempó, agyament skretch-eléses effektek, monoton férfi vokál teremt olyan légkört, hogy örülünk, hogy túléljük a We Hate To Rock okozta erdei kiruccanást A szerzők: Andre Wevers (Dj Wave), Claus Terhoeven (Nic Chagal a Cosmic Gate-ből) , Erich Schmeier (Dj Errik). Remixek: Elektrochemie LK Remix, Essential Hard House Mix, Mirko Milano Remix.
Dj Mirko Milano - Stopp & Go (2001)

Ugatásra emlékeztető effekthangok, és még keményebb alapbasszussal akadunk össze Mirko zenéjében. Aztán már azt hisszük, hogy semmi extra nem jöhet, és csak egy szimpla veretésben van részünk. Hogy aztán a pozitív értelemben vett csalódottságunk minek tudható be? Nos, annak hogy Miláno fogja magát és kiméletlenűl berak a középső részbe egy fékcsikorgásos részt. Ez aztán kinyír mindenkit, pláne max hangerőn hallgatva! Eszelős, szeletelős, denszelős mjúzik a Stopp & Go! Remixek: DJ Arne L. II And DJ Mirko Milano Mix, Thomas P. Heckmann Remix, Young Chang & DJ Mekong Remix.


Svenson & Gielen feat Jan Johnston – Beachbreeze (2003)

Beachbreeze sem kisebb klasszikus, mint a már korábban megismert The Beauty Of Silence! Nos, az eredeti lemezen élvezhetjük Original Instrumental Mix-ben is, vagy maradunk a Original Vocal Mix-nél amiben Johnston kiasszony énekel. A Green Court Remix dob rajta annyit, hogy nem csak egy jó zenét kapunk, hanem egy igazi klasszikust. Vibráló cinek, pár zongorafutam kezdésnek nem is olyan rossz. Nem sokra rá kemény basszusok közepette Jan Johnston kezdi el énekelni a Beachbreeeze-t. Késöbb kicsit alábbhagy az éneklés, és Marc Dawn alias Green Court nem éppen strandfuvallat szerű szintis berobbanása tör elő. Jóval ezután kapunk egy kis break-es beütésű, jóval lassabb részt, aminek a végén valódi nyári szellő fogadja a hallgatóságot. Remixek: Eniac Remix, Spacediver Remix.

G&M Project - Sunday Afternoon (2004)

G&M nem más, mint a trance két kiemelkedő tehetsége Jaron Martinez & Robert Gitelman. Nagyon egyedi darab a Sunday Afternoon, és érződik, hogy az alapzenéből ki lehet még sok minden jót hozni. Ezt érezhette meg Alex is aki M.O.R.P.H Remix-ével próbálja meg eme darabról alkotott véleményünket még pozitívabbá tenni. Sikerül is neki, és ha figyelmesebbek vagyunk, akkor észre is vesszük, hogy micsoda elképesztően jó alapot készített. De még mindig van mit finomítani, ezt viszont a Nu NRG gondolta így, és pár effekttel kiegészítve kreál nekünk egy „álmodozó”, eufórikus mesterművet [Nu NRG Remix]. A szintetizátorhangok lavinakén zúdulnak ránk, beindítva ezzel a Sunday Afternon iránti rajongásunkat.


Marc Dawn – Random Walk (2004)

Ezúttal nem Marcus Bolk szerzeményéről van szó, ugyan is az Essential Dj Team (a We Hate To Rock producerei) veszi fel a Marc Dawn projektnevet. Pumpálós, komolyzenei elemekkel tarkított középső taktussal, szépen kiegészített zene a Random Walk (Club Mix)-ben. De ismét szinre lép a Nu-NRG formáció, és elkészíti a hard trance egyik legszebb álomszerű darabját [Nu NRG Remix]. A Nu NRG Chill Out hatású hangjátéka új dimenziót nyit a stíluson belül, melyet ez és az előbb bemuatott zene képvisel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése