2010. április 17., szombat

Classics Gate – John Johnson

John Leonardo Lepore alias John Johnson az ezredforduló környékén nagyon felkapott és elismert producernek számított. A John Johnson művésznév hallatán elsőre egy amerikai, vagy egy angol nemzetiségű producerre, vagy dj-re asszociál az ember. A valóság viszont nem sokban különbözik, mert John egy igazi világpolgár (eredetileg Olaszországban látta meg a napvilágot), aki manapság egy New York-i marketingcégnél dolgozik és éli a átlagemberek mindennapjait. A civil szót azért is használtam ezesetben, mert Johnnak mostanság már nem sok köze van a zenebizniszhez, bár a Pure Trance Fanatic-nak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy egy esetleges visszatéréstől nem zárkózik el! Úgy gondolom, hogy annak a producernek, aki manapság be akar szállni a zeneiparba nincsen könnyű dolga, hiszen a piac telített és tucatszám jelennek meg olyan kiadványok, melyek nem feltétlenül nívósak, de a lemezpiacon egyeduralkodóvá teszik a felettük bábáskodó kiadót. Nem beszélve arról, hogy az emberek jobban vevők a jól bejáratott nevekre és sokszor a kutyát sem érdekli egy-egy újdonsült tehetség felkarolása. Persze itt azért más a helyzet, hiszen John nem egy névtelen zenész a szakmában és ha netalántán mégis úgy döntene, hogy visszatér akkor szerintem sok kiadó tárt karokkal fogja Őt várni.


John JohnsonImpact [2000 / Marc et Claude's]

Az Impact volt az első igazi Johnson megahit. A felfokozott trance-s ritmus már alapjában véve is klassz, erre épül rá az egyedi effektekben gazdag, különleges, mással össze nem téveszthető spéci dallam, ami az Impact sajátos stílusát adja. A Van Bellen remix nagyon jól sikerült. Míg az original verzió hozza a szokásos trance-es feelinget, addig a Van Bellen Remix jóval progresszívebbé, mélázóbbá teszi az Impact-ot. Remixek: Van Bellen Remix, Brancaccio & Aisher Suicide Sports Dub, DJ Remy Remix.


John Johnson
Buenos Aires [2001 / Marc et Claude's]

A Buenos Aires a City EP-n kapott helyet. Sajna nem készült hozzá egyetlen egy remix sem. Viszont ez legyen a legnagyobb gondunk, mert az Original Mix annyira szépen megformált zene, hogy a remixerek esetleg csak rontanának rajta. A London brummogósan kezd. Halovány kis cin-cinek vannak kibontakozóban. Esetleg zavaró lehet a nagyon lassú, szinte a szív másodpercenkénti dobbanásával megegyező ritmus, de ez senkit se tévesszen meg, mert megéri kivárni a folytatást. Az a tipikus elgondolkodtató, nagyon szép, a trance és a downtempo stílus határán "táncoló" zene-bona. A Hong-Kong c. szám tökéletesen hozza azt az érzést, mintha a távol-keleten járnánk, és Hong-Kong egyik toronyházának legfelső emeletéről körbenézve látjuk, ahogy a város éjjeli fénypompájában úszik! New York kongadobjai fanatsztikus légkört teremtenek. City EP Inclusive Track: LONDON, HONG-KONG, NEW YORK.

Lepore vs. Angy Dee - Goliath 7 - The Challenge [2000 / DJ Beat Records]

John ezt a zenét Angelica Flavi vokalistával, valamint Brian Baskin és Matt Jefferson-nel közösen szerezte. Az összetettség érződik is. A vokálos verzió túlzottan slágeres, és rádióbarát. Viszont a vokálmentes produkció nagyon el lett találva. A The Challenge a kommersz divatorientált-, valamint a progresszív trance zenék között is egyaránt megállja a helyét. Egyébként nagyon érződik ezen a számon az Impact féle oltás.





Sonic Tribe – Synchronized (Jeene Green Remix) [2003]
Lepore - Trust Me (Single Cut / Jon Doe Remix) [2000]

Dawnseekers Gothic Dream (John Johnson Remix) [2000]

Sunburst - Eyeball (John Johnson Remix) [2000]
Hardy Heller vs. Inkfish - Feelings (John Johnson Remix) [2002]
Subtle By Design - Kali Yuga (John Johnson Remix) [1999]
Ralph Fridge - Angel (John Johnson Remix) [2002]
Darren Christian - Temporal (John Johnston Remix) [2002]



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése