2010. április 16., péntek

Classics Gate – Kay Cee


KAY CEEESCAPE [1998 / Orbit Records]

Az Escape elektrós hangzása semmi más trance zenéhez nem hasonlítható. Az 'Escape'-es remixek nagy részét a Kay Cee projekt szerezte, de van egy Thomas Schumacher-es és egy Signum-os, melyek egész jól sikerültek.
Utóbb említett remixek az alapvinyleken vannak rajta, de készültek újabbak is, melyek promóciósak, így azokról nem sok infó van, de ide sorolandók: Xofros Remix, Cyberdesign Remix.
REMIXEK: Thomas Schumacher's Miami Bass Mix, Kay Cee's Re-Mix, Electro Mix, Kay Cee Club Mix, Signum Remix, Classic Club Mix, Club Mix 2000, Fast Rave Mix.

KAY CEELOVE STIMULATION [1998 / Orbit Records]

Producerek: Stephan Bodzin, Gerret Frerichs , Hans Georg Schmidt , Oliver Huntemann. Az eredeti zenét Gerret Frerichs, Oliver Hunteman, Partick Kjonberg alias Humate szerezte anno 1993-ban, de mivel a Kay Cee féle változat (is) nagyon jól sikerült, ezért ez a szám sem maradhat ki a felsorolásból. A Kay Cee-ék újraértelmezéséhez a Humate készítette remix sikerült a legjobban. Igazi álmodozó, progresszív, ambientes zenévé varázsolódik a 'Love Stimulation'. REMIXEK: Vector Mode Remix, Trance Club Mix, Humate Remix, Love Club Mix, Official Humate 1998 Remix.

KAY CEE feat KIM LACOUR - SUNSHINE (Take U There) [1999 / Go For It]

A dream trance zenék közül az egyik legnagyobb alkotás a 'Sunshine'. Az original zene mondhatni egész jól szól, de nem az igazi, bár a gitárszóló nagyot üt. A Club Tropicana Mix atmoszférikus hangzásvilágával teszi igazi klasszikká a 'Sunshine'-t! Az Eivissa által faragott klub mix remekül szól, és lendületessége miatt a gitárszóló is klasszabb.
Érdekesség, hogy a dallam nem kicsit hasonlít a legendás Binary Finary '1998'-ra (ugyanúgy mint a szintén Kay Cee-ék által remixelt Beam & Yanou 'Rainbow Of Mine'-ja).
REMIXEK: Elvissa Club Mix, Club Tropicana Mix.

KAY CEE feat SYLVIA HÜTER
- I FEEL YOU [2001 / Go For It]

A '99-ben megjelent 'Sunshine' méltó párja lehetne az 'I Feel You'. Sylvia Hüter hangja igazi dream érzetet varázsol. A break-es kiállás nagyon überre sikeredett. És ami utána érkezik az az elszállás legteteje. Az Euphonic kiadó két nagyágyúja Kyau & Albert is készített egy progresszív trance verziót. Szép, nyugis és sallangmentes. Nagyon jól érzékelhető, hogy a srácoknak nagy tehetségük van a remixkészítésben is.
REMIXEK:Instrumental, Kyau Vs. Albert Remix, Corvin Dalek Remix, Kay Cee's Rock Steady Mix.

KAY CEE feat JETTE - UNSOLVED MYSTERIES [2001 / Go For It]

A rejtélyek nyomába eredünk, Jette von Roth hangjának kalauzolásában. Az 'Unsolved Mysteries' minden bizonnyal az egyik legtitokzatosabb trance zenék egyike. Elektrochemie LK (aka Thomas Schumacher) verzió nagyon odaver. Nem azért mert fantasztikus remix, hanem mert olyan elektrós hangzású, hogy az original mix után nyomban a fejünkhöz kapunk, és azt kérdezzük, hogy mi ez? Hát ez bizony jó kérdés! De aggodalomra semmi ok, mert a szokatlan hangzás ellenére így is briliáns zene marad az 'Unsolved Mysteries' Elektrochemie LK Remix-ben. A V.I.P. Mix-ben újból visszatér az eredeti magával ragadó feeling. REMIXEK: Elektrochemie LK Remix, Wegner Remix, Elektrochemie LK Treatment, V.I.P. Instrumental Mix, V.I.P. Mix.

CONDOR II - YOU CAN (Kiss My... ) [2000 / Go For It]

Condor nem más mint Stephan Bodzin, akinek a hangzásvilága mindvégig tetten érhető az összes Kay Cee zenén. A 'You Can (Kiss My...)' egy félig hard, félig dream trance zene. Aki az ezredforduló derekán is trance-et hallgatott az tudja, hogy mit jelentett ez a zene akkor. Szinte nem volt olyan (pure) trance kiadvány melyen ne szerepelt volna ez a szám.
REMIXEK:
Light Of Day Mix, Land Of Nod Mix, Graeme L Remix, Adam Dived Remix, ID Remix.

TAIKO
- DIE BLECHTROMMEL [1999 / Slotmachine]

Oliver Huntemann & Stephan Bodzin alias Taiko zenéje a hard trance műfajt prezentálja.
Elég érdekes, mondhatni szokatlan dobjátékával olyan érzésünk támad mintha egy tüzérségi rohamosztag nézne velünk farkasszemet. Csak úgy mint az előbb bemutatott 'You Can (Kiss My)' című alkotás e zeneszám is tucatnyi válogatásalbumra felkerült.
REMIXEK:
Nick Sentience Remix, Perpetual Motion Remix,

TAIKO
SILENCE [2000 / Bang On]

Taiko-ék 'Silence' című zenéje Sterbinszky HypeROXYd / House mixalbumán is helyet kapott. A remixek közül talán a Darren Styles a legbefutottabb, ami persze nem véletlen, hiszen ez a darab még anno a Transmission-ön vált nagyon ismertté. Hát meg kell hagyni ennek a verziónak van aztán hangzása!
REMIXEK: Michael Parsberg Remix, The Joker Remix, Minimal Mix, Franchino Alternative Mix, Franchino Mix, Darren Styles Remix.




KAY CEE TRACKS & REMIXES

Kay Cee
- Like This [1997]
Kay Cee - Millennium Stringz [1999]
Kay Cee feat Jette - Love Will Tear Us Apart [2003]
Kay Cee feat Jette - Beg 4 More [2003]
Condor Sky [1999]
Condor - On My Own [2001]
Condor - Velvet Dreams [2006]
Pitcher - Strike! (Original / Kay Cee Remix) [2000]
Alpha Beat - Summer Of Love [1995]
Sinead O'Connor - Troy (Kaycee's Laidback Mix) [2002]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése