2010. április 16., péntek

Classic’S Gate - Energikus Trance (NRG Trance Part 2.)


Space Frog - X-Ray (Follow Me) (1997)

A csapat ismertségét a Lost In Space hozta meg (1994). Aztán, hogy igazán ismerté váljon, ahhoz három év kellett, hogy elteljen. Az X-Ray (Follow Me) ’97-ben lépett színre és hatalmas sláger lett. James Walls aka Grim Reaper olyan autentikusan, azaz hitelesen szövegel a számban, hogy teljesen magával ragad minket a „Follow Me” feeling (érzés). Szintén 1997-ben jelenik meg a Space Frog - I Feel Ur Pain az X-Ray „kistesója”. Tovább fokozva a hangulatot, ez a zene is nagy sikereket ér el. Hogy teljes legyen az összkép a bandát illetően, arra a Space Frog - Welcome All Species szerzői album a garancia!


Kai Tracid - Your Own Reality (1997)


Prüntyögés, torz vokál, mely ránk köszön, aztán a sötétségből előbukkan a mágus, Kai Tracid. Kai kitűnően ért ahhoz, hogy remek zenéivel táncra csábítson bennünket. A zene felvezető ritmusa megadja a „warm up” hangulatot. Aztán hirtelen egy gyors dallamváltás és az utazás kezdetét veszi, és mi azon kapjuk magunkat, hogy már nagyban ropjuk a táncot!




Kai Tracid - Dance For Eternity (1998)


A Dance For Eternety a Your Own Reality továbbgondolása. Ugyancsak Ruth & Simone a vokalista. Viszont ezúttal nem a sötétségben járunk, hanem egy csodálatos tengerparti bulinak lehetünk fül és szemtanúi. Kai továbbra sem hagy minket nyugton, és csak úgy mint Your Own Reality-jában most is táncra invitál bennünket.




DJ Energy & Tatana - End of Time (1999)

Két tehetséges svájci producer munkája az End Of Time.
Viszonylag kevesen ismerik ezt a klasszikust, ami nem meglepő. Ami naggyá tette az az Extended Plaris Mix! Míg a Vanda Guzman vokalista hölggyel készített verziók mondhatni sima, slágeres zenék, addig a Polaris Mix progresszív, gyönyörűen felépített, melodikus zene. Csendes, nyugis, az ezredforduló legszebb himnusz szerű darabja, egyszóval igazi műalkotás!



Three'N One - Sin City (1997)


A Sin City meghallgatása után már is egyet megállapíthatunk, hogy tehetséges banda, aki ilyen zenét képes létrehozni. Ahogy egyszer Grey fogalmazott a Pure Trance Fanatic hasábjain: Ők "A pizzicato nagymesterei"! Energikus, bulizós, icipicit szomorkás zene. Ami számomra érthetetlen, hogy nem készült egy Remix sem a Sin City-hez!




Kosmonova - Discover The World (2000)

Michael Nehrig alias Kosmonova az ezredforduló ismert Trance producerének egyik gyöngyszemét világítjuk át. Michael a sivatagban tesz egy kis felfedező körutat. Útja során a sivatag lakóival akad össze. Ami nekünk természetes, hogy kinyitjuk a csapot és folyik a víz. Hogy ez mennyire másképpen működik eme kies, száraz vidéken, arról az ott élők sokat tudnának mesélni. A klipben Kosmonova a víz nagyköveteként próbál segítségül lenni a sivatagban, a helyi emberek számára, hogy aki szomjazik, az ne maradjon víz nélkül. A DeDonatis Mix meghagyva az eredeti verzió hangulatát, kapott egy ritmusosabb alapot és egy energikusabb hangzást.


Three 'N One presents Johnny Shaker - Pearl River
(1997)

Viszonylag kevés időt töltött el a Three’N One nevű csapat, vagyis André Strässer & Sharam Khososi Nickjey a Trance világában, de munkásságuk annál maradandóbb. Íme, egy újabb zene a srácok tehetségét bizonyítva! A szimpla verzió is szépen szól. A Cordelia Latisha Ruddock-kal készített Vokál Mix (with Serial Diva) még egy lapáttal rátesz, szóval érdemes utóbbit választani, hiszen jóval több élet van benne. Cordelia könnyed, lágy hangja lebeg a Perl folyó (Pirl River) felett, biztosítva az álmodozás feledhetetlen érzését. Hogy kedvencünket digitális formában is élvezhessük, arról az Armada Records 2009-es kiadványa gondoskodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése