2010. április 16., péntek

Classic’S Gate - Hard Trance (Part 3.)

Van, hogy jön az értetlenkedés azok táborából akik a nyugisabb trance zenékhez vannak szokva, hogy mi a jó abban, ha hard trance-et hallgat valaki?! Röviden: semmi extra. A trance-en belül sokféle lehetőség mellett dönthetünk. Hallgathatunk psy-t, hard-ot, sima progressive-et, vagy dream trance-et, de ha nyugira vágyunk, akkor ott van egy másik stílus a baleári trance. A változatosság fontos része életünknek, hiszen ezáltal elkerülhetjük, hogy belefásuljunk bármibe is amit csinálunk. Aki megmártózik a trance sokszínű világában, annak még nagyon sokáig örömet fog nyújtani eme műfaj. Kitérőmet ezennel le is zárom, és folytatva a Classic’S Gate rovatot a Part 3.-ban egy újabb nyolcas fogattal ismerkedhetünk meg.


Mellow Trax - Phuture Vibes (1998)

Christian Scharnweber aka Dj Mellow-D jövőhangulatot árasztó „Mellow-D –jával” van dolgunk! Morzészerű hangok cikáznak ide-oda, kapkodjuk a fejünket, és várjuk, hogy mi fog történni. Életünk során megtapasztaltak érvényesülnek, hiszen sokszor van bennünk azaz érzés, indítatás, vagy egyszerűen kíváncsiság, hogy bár csak tudnánk mi fog velünk, körülöttünk történni a jövőben?!





Mario De Bellis City Lights (2000)

Városi fények, las vegas-i hangulat, pörgés ezerrel. Mi kell még? Dallamok, dallamok, dallamok…, ritmus ami felpezsdíti vérünket és kellemessé teszi hétköznapjainkat. Talán fikció? Nem, nem valószínű. Abban mindannyian egyet értünk, hogy zenét azért hallgatunk, hogy (néha vagy nem néha) monoton életünkbe egy "kis" színt vigyünk. Mario De Bellis városi fényeivel kívánja hétköznapjainkat színesebbé tenni. A City Lights alapból is egy masszív, dallamokkal telített zene. A Maxi-n megtaláljuk a rádió-, az album, és az Extended verziót is. A Remixek mindegyike remek darab. Gary D tipikus Hard Trance Rmx-et fabrikált össze. DJ Thoka Vs. F-Starr Remix nagyon tetszetős darab, olyan effektekkel felszerelve, hogy csak nézünk. A Dj Tandu Remix sikerült a legjobban, bár nem Hard Trance, de meseszép.


HH 22047 - Enjoy This Trip (2000)

A projekt neve akár egy jármű rendszáma is lehetne, de nem azt jelöli. Mario Hammer & Patrick Wintter aka Hiver & Hammer ismert producer páros egyik alteregó neve. Amolyan sorozatszámféle a HH 22047, és úgy hiszem azért hozták létre a srácok ezt a projektet, mert Őket is megfertőzte a Hard Trance, erre fől gondoltak egyet és megalkották az Enjoy This Trip-et!




Mass In Orbit - 7 Suns
(2001)

Szintén egy űrklasszikus Mass In Orbit tolmácsolásában. Mass In Orbit a Hard Trance műfajban vívta ki magának az elismerést (és ezzel a számukkal nálam is). Recsegős effektben gazdag, szimpla bevezetővel indulunk, majd egy sejtelmes, női droid vokál tart nekünk egy kis előadást, egy gigantikus kiállás közepette. Ha a 7Suns-ot elsőre nem is fogjuk megszeretni, azért elfelejteni sem fogjuk, mert szinte beleívódik tudatunkba, és ha törik, ha szakad, akkor is előkaparjuk majd valahonnét!


Derb – Derb (2001)

A Tracid Beta Filez, azaz a Tracid Traxxx égisze alatt jött ki Vinyl formájában a Derb című szám. Kai Winter & Boris Hafner német fiatalemberek műve. Igazi Acidos zenével van dolgunk! Én még ilyen számot nem hallottam. Ez a két dj egy „állat”, de csak is a vicces értelembe véve! Derb kb., olyan mint amikor beülünk egy buldózerbe, gázt adunk és csak nyomulunk előre. Fákat döntünk, falakat bontunk, és dolgunk végeztével (a járművet leállítva) kiszállunk és boldogunk vagyunk, hogy egy jót zúzhattunk!



Cosmic Gate feat Michael "Ameer" Williams - The Truth (2002)

Ajaj, már megint egy CG klasszikus, még hozzá 2002-ből. Claus és Stefan ekkortájt szinte gyártotta a megaslágereket, és a Hard Style rajongók csak úgy zabálhatták a jobbnál-jobb zenéiket. Dj Isaac az amúgy is „kemény” számot továbbpofozta, és a végeredmény egy igen csak bűntetős Remix-re sikeredett (Dj Isaac Remix). De Ferry Corsten sem akart lemaradni, így hát Ő is elkészítette a maga verzióját.




DJ Shog - The 2nd Dimension
(2002)

Ami külön érdekesség, hogy Dj Shog legtöbb számában szerepet vállal a Cosmic Gate-ből jól ismert Claus Terhoeven producer. Abszolút semmi slágeresség nincsen a The 2nd Dimension-ban, de azért megkapjuk a nekünk járó dallamokat. Egy éteri vokál szerű hanggal akadunk össze a szám közepénél, ami teljesen lenyűgözi az egyszerű halandót, és csak vakargatjuk a fejünket és nem is értjük, hogy mi is történ velünk az eltelt pár másodpercben. Végül csak rájövünk, hogy ez „ A 2. Dimenzió”!! Begyújtjuk a hajtóművünket és elkezdjük utunkat a végtelen felé, nyugtázva azt hogy ismét jól döntöttünk. (remixek: Johan Gielen Remix, Dave 202 & Phil Green Remix)


Basic Dawn - Pure Thrust (2003)

Bohókás, vidám, adrenalint bombázó zene. Már az alapzene (Original Mix) is elég zsír, de hogy ettől nem esünk hanyatt az is biztos! Nini, előkerül a Dzsozi-féle alakulat azaz a Nu-NRG. Azért ettől már egy kicsit jobban érezzük magunkat, és kis mosoly ül ki az arcunkra. Már rögtön a Track elején Angie Mirams vokalistahölgy hangjával találkozunk.Pörgős első taktus, és egy szép, letisztult, dallamos kiállás, jellemzi a NU-NRG Remix-et, amely klasszikussá téve a Pure Thrust-ot ír történelmet. Készült egy 2009-es PHATT Remix is, ami a kornak megfelelő hangzásvilágot képviseli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése