2010. április 17., szombat

Classic’S Gate – York [Artist Series 019]

Sokféle hangszert használnak a zenészek. Van, aki zongorán játszik, más a hegedűt választja, de sokan a gitár vagy a dob mellett döntenek. És akkor még szinte alig soroltam fel párat a sok hangszer közül, mert még nagyon sok féle létezik! Minden esetre a York féle alakulat a gitár mellett döntött. Jörg Stenzel és Torsten Stenzel nem kis név a szakmában! Olyan projektekben működtek közre, mint az Es Vedra, DJ Sakin & Friends, vagy a N.U.K.E. A testvérpár közül Torsten az, aki termékenyebb. Tehetségével számos producer munkáját segítette, mint: Dj Tatana, Dj Taucher, Dj Mind-X és besegít olyan számoknál, mint a Kai Tracid - Liquid Skies, Ayla - Ayla Part II, Dave 202 - Believe In Love (Official Street Parade Anthem 99'). Saját kiadója a Liquid Records ’93 óta jelentet meg minőségi elektronikus zenéket (techno, trance, house). 2005-ben Sven Greiner aka Dj Shog-gal megalapítja a 7th Sense Records-ot, ahol számos Vinyl jelenik meg Dream Dance Alliance név alatt. Egy nagyon lényeges dolgot viszont kiemelnék, mégpedig azt, hogy a York testvérpáros szinte minden egyes zenéje klasszikus! Csak a nagyon nagy talentumok képesek olyan zenéket csinálni, amelyekből egy idő után ennyi nagy klasszikus lesz. (York-ékról bővebben: Subvibe Records/Artist Profile/York)


York - The Awakening (1997)

Tengerparti szellő, kellemes napsütéses idő. A közelben egy gitár hangja szólal fel. Mit sem törődve semmivel pihengetünk tovább, és hallgatjuk a The Awakening dallamait. Igazi vakáció feeling. A Mellowmix szinte megegyezik az alapverzióval, csak kicsit szebben, kicsit megformáltabban igyekszik megszólalni. A Class 1 Mix inkább a slágeresebb vonalat preferálja. Van benne egy egész jó kis vákál, ami kicsit kommersznek hat, de jól illeszkedik a szám zenei világához. Talán a Live Version lett a legszebben megkomponálva, és ennek köszönhetően nagyon szépen szól. Remixek: Quake Remix, Natious Remix, Suspicious Remix (by Torsten Stenzel), Hiver & Hammer Remix, Taucher's Deep Remix, DJ Shah's Highnoon at Salinas Remix, Will B Remix.
.

York -
Farewell To The Moon (1998)

Pat Appleton énekhangját öröm hallgatni. A gitározás marad, és egy újabb remekművet tesztelhetünk le, melynek érzelmes dallamvilága érinti meg a lelkünk egy részét. Bár ez kissé szomorkás zene, hiszen érzékeny búcsut veszünk a Hold-tól, viszont az elszállás az garantált! Mostanság jópárszor találkozunk olyan régebbi számokhoz készített remixekkel, melyeknek ha utánanézünk, hogy mikori keltezésűek, vagy kit is takar pontosan az alteregó név, akkor nem találunk semmi infót. A Dj Tarmo Tammel Rmx-nek utánajárva sikerült kideríteni, hogy Dj Tarmo egy Ambient/ Progressiv House / Trance producer. Ezúttal is a MySpace segített egy művész megtalálásában. Nagy kár lett volna, ha nem derül ki, hogy ki is pontosan az előadó, hiszen zseniális a Remixe, és minden elismerést megérdemel! Remixek: En Motion Remix, Watergate Club Mix, ATB Remix, Airwave Remix (Nice Remix!), Basic Connection Mix, SOS Remix, Dj Tarmo Tammel Remix (More Info: http://www.myspace.com/djtarmotammel), 2000 Version


York Feat. Jamila – Jastamba
(1998)



Jó kis lazulós, vokálos zene. Hiába a megannyi gitározós zene, -jelen esetben- egy újabb York mesterműben követhetjük le pengetéses hangszerelés újabb, nem minden napi formáját. A vokalista hölgy Jacknife "Fester" hangja nagyon passzentos. Az Instrumental Mix a legjobb, szemben a szimpla, slágeres Music Video-sal. Remix: Heavy Mental Remix, Suspicious Mix, House Mix, Mellow Mix.




York - Reachers Of Civilisation (1998)

Külön érdekesség, hogy Dj Tiesto – In Search Of Sunrise első albuma is ezzel a számmal indul. Úgy érzem, hogy a York duó karrierje is innentől vesz új lendületet. Minden esetre mérföldkőnek számít ez a zene. Szingliként, intróként is remekül megállja a helyét bármely albumon, legyen akár válogatás-, vagy mixalbum! A semmiből előbukkanó beszédes férfihang mesél nekünk a bevezetőben. Aztán befejezve az előadást elkezd gitározni „valaki”. Minden olyan tökéletesen van felépítve, kitalálva, hogy egy szavunk se lehet. Jörg és Stenzel semmit sem bízott a véletlenre. Rank 1 Remix –e tovább színesíti és élteti a Reachers Of Civilisationt. M.I.K.E Push Remix-ével keveri újra klasszikusunkat. Becsületére váljon M.I.K.E-nak, hogy a szokásostól eltérően ezúttal nem csinálja nagyon futurisztikusra a remixét. Valamint a gitárjáték kiemelése is nagyon jó ötlet volt részéről!


York - O.T.B. (On The Beach)
(1999)


Nem tévedés, de Chis Rea szerzeménye ez a gitárvirtuóz muzsika. Rea 1986-ban szerezte klasszikusát az On The Beach-et. Nagy sláger volt ez annak idején. Igazi tengerparti zene. Az eredeti zenében, vagyis a Chis Rea – On The Beach-ben Christopher Anton Rea énekhangját és gitártudásának legjavát csodálhatjuk meg. A York féle a trenszesített változata az O.T.B.-nek, és ennek megfelelően jóval gyorsabb a tempó! CRW Remix-ben tovább fokozódik a gyorsaság, és kihangsúlyozottabbban szólal meg benne a gitár is. Remixek: Eivissa@Night.Mix , Milk & Sugar's "Munich Is Burning" Club Mix, Hitch Hiker & Dumondt Club Mix, Milk & Sugar Radio Version, Magic Marc's Radiomix, Lime 'n' Dale Remix, Loco Slickers Remix. Érdemes beszerezni a remixeket, mivel mindegyik nagyon érdekes és jól sikerült.


ATB Feat. York - The Fields Of Love (2000)

Az előbbi feldolgozást egy újabb nagysikerű zene követi a listán. Ami elsőre szembetűnő, hogy a német Trance fenomén ATB nevét látjuk kiírva az előadóknál. Igen, Andre és a Stenzel testvérpár közös szerzeménye a The Fields of Love. Az Instrumental Club Mix tipikus ATB-s hangzású zene. A York Remix valami bámulatosan szól! Public Domain Remix végigszántja a szerelem mezejét (magas hangerőn hallgatva falat lehet vele dönteni!). Ibiza Influence szomszédkimélő üzemmódra kapcsol, és maximum bealszik tőle a szomszéd és vele együtt mi is. Nagyon szép, Chill Out verzió! Remixek: York Dub Mix, Darude Remix, Airplay Mix.


York feat Alaska - Yesterday (Silence)
(2001)


Alaska (Alexis Strum) belekiabálja az éterbe a tegnapot, vagyis a Yesterday-t. Nagyon nagy nevek készítettek remixeket, de nem is csoda, hiszen nagyon karakteres zene. Igazi klasszikus buliztatós Track. De hogy az ATB Remix mekkorát dob rajta, az nem semmi! Pedig csak egy leheletnyit tesz hozzá Andre, de az mesteri! Átdolgozza „étisbisre”. Kicseréli mélyebbre a dobokat, és egy dudálás szerű hanggal feltúrbózza a Yesterday-t. Remixek: Airplay Mix, Kay Cee Rmx, Taucher Rmx, Full Vocal Mix, Heroes Del Ruido Mix.



DJ Shah Meets York - Sunset Road (2004)


York-ék egy újabb társzerzőt találnak Roger-Pierre Shah alias Dj Shah (jelenleg: Roger Shah) személyében. Roger és York mindig is adott a minőségre, hogy kezeik közül csak is minőségi szerzemények kerüljenek ki. Együttállásukkal csak tovább javítják renoméjukat, és minket egy újabb nagysikerű zenével ajándékoznak meg. Remix: Sunset Road Chill Out Mix




York ft. Angelina – Iceflowers (2005)

Angela Heldmann hangja olyan angyali, hogy az ember csak lélegzetvisszafolytva tudja hallgatni! Kissé szomorúan és remegve szól hozzánk az Iceflowers. A legérzelmesebb száma York-éknak. Aly & Fila a két kairói uplifting mágus kicsit megváltoztatja bennünk az érzést, és belehelyezi ezt a szomorkás képet egy eufóruikus térbe, ahol tombolva kiénekelhetünk magunkból minden bennünk megbújó szomorúságot. Remixek: Aly & Fila Remix, JPL Remix, Mind One vs. Infra Remix, Mac Lane Remix.


Angelina - Pictures of You (2005)


Gyönyörű akusztikus uplifting álomzene! Torsten (kihagyva testvérét) Dj Shog-gal és az Iceflowers énekesnőjvel Angela Heldmann-nal készítette. Itt aztán kiteljesedik és szinte szárnyal a vokál. Ritmusból és dallamból pedig nincsen hiány! A kiállás után garantáltan a kezek a magasba lendülnek, és együtt énekeljük Angelinával a Pictures of You-t! Remixek: Original Mix

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése