2010. április 17., szombat

Dalban lajstromba vett lemezlovasok

Akkor következzen egy olyan post, amilyen még nem volt. Játék a dalszöveggel. Ütköztessünk két öreg motoros tracket, amelyek mondanivalójában hasonlóak (ismert dj-ket vesznek lajstromba). Az első versenyző Scooterék Hyper hyper-ja, ami eredetileg egy intrumentális szerzeménynek indult, ám az egyik fellépésükön a hirtelenszőke H.P. Baxxter spontán módon szövegelni kezdett. A siker hatalmas volt, és ekkor határoztak úgy, hogy elkészítik a számnak a szöveges verzióját is. Az eredetileg előadott szövegből csak a címadó sor, a Hyper Hyper maradt meg (kiváncsi vagyok milyen lehetett az első, spontán rátolt lyrics), melyet a skót rave-banda, az Ultra-Sonic - Annihilating Rhythm című számából kölcsönöztek (szóval volt némi ötletelcsakilzás). A kislemez első kiadása 50 ezer példányban fogyott, majd a pár héttel később megjelent második kiadásból már csaknem hétszázezer talált gazdára. És a lényeg: a szövegben harminc, a 90-es évek közepén népszerű DJ neve bukkan fel. Ők azok: Westbam, Marusha, Stevie Mason, The Mystic Man, DJ Dick, Carl Cox, The Hooligan, Cosmix, Kid Paul, Dag, Mijk Van Dyk, Jens Lissat, Lenny D, Sven Väth, Mark Spoon, Marco Zaffarado, Hell, Paul Elstak, Mate Galic, Roland Casper, Sylvie, Miss Djax, Jens Mahlstedt, Tanith, Laurent Garnier, Special, Pascal F.E.O.S., Gary D, Scotty, Gizmo.

A második versenyzőnk teljesen más vizeken evezget. A két őrült francia mágus a Daft Punk 1996-os, Homework című debütáló albumukkal nagyot robbantottak. Ezen a korongon bújt meg egy két és fél perces szösszenet, ami a Teachers nevet kapta. Itt azok a producerek, dj-k sorakoznak fel, akikre Thomas és Guy-Manuel, mint tanítómestereire néz fel. Valószínű (vagy nem) az őrült punkok hallottak a Scooter ópuszt, s azt gondolták tovább, mind zeneileg, mind szövegileg (ha maguktól csinálták a dj lajstromot, akkor is csak a harmadikok a sorban). Nézzük a srácoknak kik is voltak a mestereik: Paul Johnson, DJ Funk, DJ Sneak, DJ Rush, Waxmaster, Hyperactive, Jammin Gerald, Bryan Wilson, George Clinton, Lil Louis, Ashley Beatle, Neil Landstruum, Kenny Dope, DJ Hell, Louie Vega, K. Alexi, Dr. Dre, Armando, Gemini, Jeff Mills, DJ Deeon, DJ Milton, DJ Slugo, Green Velvet, Joey Beltram, DJ ESP Roy Davis (Jr.), Boo Williams, DJ Tonka, DJ Skull, DJ Pierre, Mike Dearborn, Todd Edwards, Romanthony, CVO, Luke Slater, Derrick Carter, Robert Hood, Paris Mitchell, Dave Clarke, Armand Van Helden, Robert Armani, Sir John.
Na erre mondják, kinek a pap, kinek a papné. Személy szerint én kiegyeznék egy döntetlenben, hiszen mindkét felsorolásban ott figyelnek a kedvenceim. Jó, mi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése