2010. április 17., szombat

Trance szimfónia Slam Jr. módra

Slam Jr
szinte az elsők között lovagolta meg az 1999-es globális trance hullámot, s kiadott egy olyan korszakalkotó DJ mixet, amely a mai napig kellemes bizsergést idéz elő a hallgatókban, ez volt a 'Strictly Trance Symphony'. Zsazsa anno a 'House Matic Summer Hits'-szel tette le névjegyét, ami inkább klub house, speed garage, tribal és pumpin house számokat vonultatott fel.
1999-ben már egyre több hazai mixlemezzel találkozhattunk, melyeken teret nyert a trance stílus, viszont mind közül a legjobban a 'Strictly Trance Symphony' égett be a hazai elektronikus zenék rajongóinak a köztudatába köszönhetően komplexségének. Ha megkérdezed, hogy melyik hazai mixelemez a kedvence, ez tuti benne lesz a top 3-ban? De miért is?
Egyszerűen zseniálisan van felfűzve a mix, van íve, mondanivalója, lüktetése. A trance-nek nem a cheesy euro válfaját kapjuk, hanem a progressive-bb ágát, amit Airwave, Kasey Taylor, Chris Cowie, Evolution hangzása formált inkább.
Az átmenetek átgondoltak (ez azért is fontos kiemelni, mert az anyagot élőben a Flörtben rögzítették, a közönség hangja hallható is a CD-n), hol rövidek, hol hosszabban, harmóniában futnak a zenék.
A nagyobb kasszasikerek se maradtak le a felhozatalból úgy, mint Kamaya Painters (Tiesto & Benno de Goeij) 'Endless Wave'-ve, Gouryella (Tiesto & Ferry Corsten) 'Gouryella'-ja, Armin 'Communication'-je, de nem dominálják le a hangzást, hanem csak részegységek a nagy egészt tekintve.
A mix sikerei után Péter maradt a trance hangzásnál, igaz kikacsintott a psy/goa hatásokkal átitatott ág felé, ennek lett az eredménye másik megunhatatlan mix klasszikusa az 'Aquarium', amiről szintén írtunk a blog hasábjain.

Slam Jr - Strictly Trance Symphony

Label: B.D. Records
Megjelent: 1999
Stílus: Trance
DJ mix: Slam Jr.


Tracklist:
1. Hydro - Utopia (Native Remix) (5:05)
2. Indoctrinate - Feeling You (5:26)
3. Planisphere - The Eyes Of Truth (4:17)
4. Kamaya Painters - Endless Wave (Original Mix) (2:35)
5. The Full Monty - Millenium (3:32)
6. Gouryella - Gouryella (Giglio Remix) (4:19)
7. 2 Digital - Because Of My Dreams (5:24)
8. Nordlander - Discovery (4:41)
9. Lange feat .Sarah Dwyer - I Believe (Lange Mix) (3:58)
10. Indoctrinate - Just Get Back (5:37)
11. Rush - Regret (Ocean Wave Remix) (4:41)
12. Sandra Collins - Flutterby (X-Cabs Remix 1) (5:08)
13. Armin - Communication (Original Mix) (6:36)
14. Z2 - I Want You (3:47)
15. Liquid - Orlando Dawn (Agnelli & Nelson Remix) (8:54)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése