2010. április 16., péntek

Classic'S Gate – Hiver & Hammer [Artist Series 015]

A hamburgi tehetség Mario Hammer produceri- és dj karrierje 1997-ben indult útjára. Szerzőtársával Patrick Wintter-rel közös projektet alapít amely a Hiver & Hammer névre hallgat. Patrick 1986 óta pakolgatja a lemezeket DJ Pierre Hiver és DJ Spice P néven. 1996-ban a Cannes-i filmfesztivál Best Live Act címet nyeri el. Viszont az igazi áttörést Mario-val való fuzionálása hozza meg. Első nagy sikerük a Hiver & Hammer - Step By Step. Mario és Patrick további közös projektjei is jelzik, hogy itt bizony nem „egynyári” csapattal van dolgunk (Andromeda, Es Vedra with Torsten Stenzel, Elastique Culture with Ingo Kunzi, M.U.T.E with Markus Beres & Michael Stader). Olyan előadóknak készítenek remixeket, mint Ferry Corsten, Jam & Spoon, Carlo Resoort alias 4Strings, Kosheen, Faithless, Paffendorf, Lasgo, Armin van Buuren, Riva, Kyau & Albert, Dumonde, Hemstock & Jennings, Holden & Thompson, York, és az ausztrál Emaar projectnek.



Hiver & Hammer Feat. Javah - 5 Million Miles (2002)

Első igazi sikere a duónak. Javah hangja az egész univerzumot betölti. Felemelő érzés a Five Million Milles dallamaiba belemerülni. Egy pillanatra mindenről elfeledkezünk, és ott találjuk magunkat egy légüres térben. Hiver & Hammer's Different Gear Mix különleges effektekkel veszi célba hallgatóit. Ayla Remix-ében is találunk érdekességeket. Morgós hangok, nyugisnak mondható kezdés, progresszív zeneszerkezet. Röviden ez jellemzi Ingo Kunzi átértelmezését. Remixek: Smart System Remix, Instrumentalized Dub.


Hammer & Bennett - Language (2005)

Patrick Winter aka Hiver ezúttal nem működik közre. A Language-et Andrew Bennett, Christian Scharnweber alias Dj Mellow D és Mario Hammer készítette. Elevation aka Markus Schulz kicsit átépíti a számot. Javít rajta, lecsendesíti, és belecsempész egy kis atmoszférikusságot (végeredmény: Elevation Remix). A Dél Amerikai Santiago Nino Dub Tech Mix-e csak úgy sűvit! A fiatal Nino kihoz minden szuflát a Language-ből. Gyönyörűen felépítgeti, meghagy minden jót. Nem cifrázza túl és csak annyit rak hozzá saját szaktudásából amennyi hatalmas klasszikussá teszi ezt a Track-et!


Hiver & Hammer - Fusion 2006 (2006)


Fantasztikusan pörgős zene a Fusion 2006 Original Mix-ben! Aki elsőre meghallgatja (vagy belehallgat), az könnyen azt hiheti, hogy Goa stilusú szerzemény. Olyan elemi erővel tőrnek elő a basszusok, hogy az hihetetlen. A Funabashi Rmx csendesít az egészen és nyugodtabbá alakítja át a fúzió 2006-ot. Remix’S: Super8 Dub Mix, Super8 Vox, Carl B Mix, Sonicvibe Mix.


 

Hiver & Hammer with Funabashi - Z.I.T.A. (2006)


Egy szépen felépülő alapbasszus, valamint az azt kiegészítő atmoszférikus dallamvilág segít elfogadtatni velünk a Z.I.T.A.-t. Nem egy szokványos zenéről van szó, azt jól lehet érzékelni. Többszőri meghallgatást igényel annak felismerése, hogy felfedezzük a mondanivalóját. Aki ismeretes a Coldaharbour hangzás terén annak ez a szám nem okoz nagy újdonságot. A Z.I.T.A hangzásáért nagy mértékben Kevin Sieja & Thomas Woznik alias Funabashi a felelős! Mike Shiver's Garden State Mix-ben csöppet csalatkoznunk kell, hiszen Shiver pont aabból farag le, ami a lényeg, vagyis a zene veszít atmoszférikusságából. Ennek ellenére is ragyogó lett a Shivers Rmx! M.I.K.E.'s Progressiva Mix-ben újból visszatér a varázs, és minden teljes pompájában ragyog. Zseniális, amit M.I.K.E összehozott! További remixek: Marcus Schossow Remix, Rehnmark Remix, Hammer's Progressive Mix.


Hammer & Funabashi feat Angela Heldmann Moments

(2006) Funabashi páros szintén közreműködését adja. Kicsit lassan indul be a Moments szám eleje. Mario, Kevin, és Thomas ezúttal semmit sem bíznak a véletlenre, és segítségül hívják Angela Heldmann-t. Emlékezzünk rá, hogy az énekesnő York-ék számainál is milyen csodálatosan énekelt (Iceflowers, Pictures Of You!!). Igazából az a poén, hogy Torsten Stenzel (a York duoból) ebben a zenében is szerepet vállal! A zene nagyságát bizonyítja, hogy Thomas Penton az amcsi progresszív zeneguru is megremixeli Moments-et! Remix: Thomas Penton Remix.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése