2010. április 16., péntek

Classics Gate - Mr Sam

Samuel Joel Paquet alias Mr Sam 1970-ben, Belgium és Franciaország határától nem messze Észak-Franciaország Tourcoing nevű kisvárosában látta meg a napvilágot. Samuel már viszonylag fiatal korában nagy érdeklődéssel figyelte a zenészeket. Eleinte Elvis Presley Giorgio Moroder és Klaus Schulze zenéi foglalkoztatták. Ezután nem sokkal Depeche Mode-ékat is kezdte megszeretni. A fiatal Sam egyszer csak azon kapta magát, hogy teljesen a zene rabjává kezd válni. De mivel Sam szülei nem ellenezték azt, hogy a fiúk a szabadidejét szinte csak a zenének szenteli, ezért a felfedező körútját zavartalanul folytathatta. Később a szülők nem, hogy nem szóltak bele abba, amit csinál, hanem egyenesen támogatták is az azt az ötletet, hogy Sam elektronikus zenészként még sokra vigye. Eleinte francia és belga lokálklubok dj-jeként kapott lehetőséget, hogy tehetségét a nagyközönségnek is bemutathassa. Lendületes, változatos dj set-jeivel viszonylag hamar hírnevet szerzett magának. Amikor már disc jockey-ként kellő tapasztalatok birtokában volt, úgy döntött, hogy producerként is próbára teszi képességeit. Az ezredforduló előtt nem sokkal, ’98-ban jelenik meg egy klassz kis remixe, melyet Gennine Power 'The Party'  című szerzeményhez készített. Karrierjében a valódi áttörést a kétezres év utáni időszak hozza meg. Ekkor ugyanis egy nagyszerű és tehetséges producertársra talál Frederick de Backer személyében, akivel ’99 és 2001 között gőzerővel dobják piacra saját szerzeményeiket 'Blue Screen', 'Green Screen', 'Red Screen', 'Yellow Screen', 'Human Angels' néven. Aztán 2003-ban fordul a kocka, és megjelenik a Backer-rel közös szerzemény a Forever Waiting, ami felkerül a Nyana mixalbumra, és a páros neve egy csapásra ismertté válik. [Mr Sam on MySpace]

Mr. Sam vs. Fred Baker present As One - Forever Waiting [2003 / Magic Muzik]

Mr. Sam és Fred Baker közös száma a 'Forever Waiting'. A bevezetőben már említést tettem erről a szerzeményről, ugyanis valóban ez a track jelentette az akkori előremenetel szempontjából a valódi áttörést, és e szám megjelenésétől már jóval fokozottabban figyelt mindenki a páros zenéire! Ami szokatlan lehet, hogy nem az a tipikus zúzdazene, amit megszokhattunk a párostól, hanem könnyed, érzelmes, álomszerű zene az alapverzió. REMIXEK: M.I.K.E Remix, Strings Of Life Remix.


All Grace Feat. Mr.Sam & Rani Surrender [2003 / Yeti]

Szintén egy Frederic-kel közösen elkövetett zene, ugyanis az All Grace Backer nevét rejti. A 'Surrender' egy progresszív trance gyöngyszem. Rani Kamal hangja már csak hab az amúgy is ízletes tortán. A német Woody van Eyden az alapot jóval tempósabbra vette, aminek folytán egy uplifting verzió kerekedik ki. Szerintem ehhez a zenéhez bárki is nyúljon hozzá, az eredeti, vagyis az Original Mix marad az etalon! REMIXEK: Tim Coltrane Remix, John Palmer's The Sweetest Thing Remix, Starfighter 2 Remix by Woody van Eyden.


Mr Sam
Lyteo [2005 / Black Hole]

A 'Lyteo' producerei Tim Coltrane és Mr Sam, aki pedig vokálozik az nem más, mint az angyali hangú Kirsty Hawkshaw, megannyi trance hímnusz közreműködője. Az Original Mix-ben is nagyon frankón szól a track, de a remix amit a holland Rank 1 páros hozott össze, arra csak egy jelző illik a legjobban: zseniális!! Valóban az, hiszen a holland duónak sikerült azt elérni, hogy a 'Lyteo' az egyik legnagyobb trance anthem-mé váljon. A kiállásban érkező dallam mindent visz. REMIX: Rank 1 Remix.


Mr Sam feat Kirsty Hawkshaw
- Insight [2006 / Black Hole]

Egy szépen hangszerelt szerzemény (gitár: Benjamin Desmet). Balladás hangulata miatt nem az a kifejezetten trance-es zeneszám. Valamint rádióbarát is, és slágeres hangzású. De mindezek ellenére egy mestermű. És talán akik ez idáig kevésbé szerették a trance-et, azok is megfogják szeretni ezt a stílust, ha az 'Insight'-ot meghallgatják. Az ATB remix a slágerességen javít, és progresszívvebbé teszi az 'Insight'-ot. A Robert Stevenson és Jon O'Bir jegyezte Aira Force Remixnek nagyon über az alapja, de sajnos elég lapos verzió. Talán a vokálmentesség miatt érződik mindez. Várom várom, hogy a bitang jó alapon mikor szólal meg Kirsty szép hangja, de csak vokálfoszlányok érkeznek. T4L-ék szerencsére észnél voltak, és tudták, hogy nem szabad a remixüket "vokálmentesíteni", így azt mondom, hogy ez a legjobb verzió! REMIXEK: ATB Remix, Aira Force Remix, T4L Deep Impact Mix.

Mr Sam Feat Kirsty HawkshawSplit [2006 / Black Hole]

Az Original mix bámulatosra sikerült. T4L páros remixe húzós, feszes dobokkal indít. A vokál szinte elhanyagolhatóan van jelen, inkább az effekteken van a fő hangsúly. Elég extrém verzió. A germán Steur álomszép kezdése bravúros. Jonas remixe az álmodozás felé sodorja a hallgatót. Aztán a chill out-os kiállás még továbbfokozza a hangulatot. A kairói két uplifting trance császár Aly & Fila is nagyon igyekezett. Egy ragyogó, utaztatós témájú szerzeménnyé fabrikálták át a 'Split' című számot. Csak gratulálni tudok Aly & Fila-nak , mert ezúttal is nagyon jól teljesítettek.
REMIXEK: T4L Dub / Remix, Jonas Steur Remix, Mr Sam Interpretation, Aly & Fila Club Mix.



MR SAM TRACKS & REMIXES

Mr Sam - Neo Vulcano
Mojado featuring Mr SamNaranja (Dimitri Andreas Remix)
Mr Sam Presents The Orbit - We Are Free (Remix Tal Rocky 2009)
Mr Sam feat. Claud9 - Cygnes (Original / Markus Schulz / AvB / Kunnari Remix)
Mr Sam feat T4L – Menkayo (Lost Stories Remix / Maverickz Remix)
Mr Sam feat T4L - Rydem Koba
Mojado - Free Your Mind
D Note - Shed my Skin (Mr Sam Remix)
Blank & Jones - Unknown Treasure (Mr.Sam Remix)
Catapila - Void (Mr. Sam's The Heart Of Trance Remix)
The Age Of Love - Age Of Love (MR SAM vs Fred Baker Remix)
BT feat. Christian Burns - Suddenly (Mr. Sam Pop Model Remix)
Deadmau5 - Clockwork (Mr Sam Remix)
Lotus - Within Or Without You ( Mr.Sam's Travel to New York Remix )
Y-Traxx - Mysteryland (Fred Baker & Mr Sam Instrumental Remix)
Dillinger & Capone - Trysting Fields (Mr Sam & Mikka Mafia Remix)
Corvin Dalek - Pronoground (Mr. Sam's Acid Pornstar Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése