2010. április 16., péntek

Classic’S Gate – Sean Dexter [Artist Series 006]

Cengiz Özmaden alias Sean Dexter amerikai producer. Egykoron az egyik leginnovatívabb zsenije volt a trance szakmának, de amilyen nagy áttörést hoztak a zenéi, olyan hamar tűnt el a színről. Remixei mind-mind remekül sikerültek, de saját klasszikusa viszonylag kevés van. Sean Dexter nem csak trance-ben utazik/utazott, hanem a house/deep house stílusba is beleásta magát. Viszont ha már egyszer itt a trance-ről esik szó, akkor érdemes említést tennem Sean hard trance béli munkásságáról is. Például itt volt nekünk Yves Deruyter Feel Free-jéhez készült zseniális Sean Dexter Remix, vagy a Sad – Dinero Sean Dexter átirata [Sean Dexter on Trackitdown].


SEAN DEXTERMankind [1998]

Undergroundos stílusa miatt valószínűleg a retro trance fanok fognak a leginkább örülni. Viszont annak eldöntése már jóval komplikáltabb feladat, hogy a Mankind-nek van e létjogosultsága a Dexter féle klaszikusok között?! Mindenképpen itt a helye! Ugyan többszőri hallgatás után szeretjük csak meg, de hatása maradandó.
Remix: Alternative Mix, Harmonic Version II.



SEAN DEXTERSynthetica [1999]

A legismertebb Dexter klasszikus! Viszont csak úgy mint az előző zene, ez is csak többszőri hallgatás után, azaz késleltetve fejti ki hatását, melyet később is felemlegetünk majd. Szépen sorakoztatott basszusok és hosszasan elhúzodó dallamok jellemzik a Synthetica-t. Az egyik legszebb ritmikus trance mjúzik. Remix: Extended Mix, McAlistair Rmx, Aqualite Rmx.



SEAN DEXTER
- Three Ways Of Humiliation [2000]

Egy jelző illik erre a klasszikra: kegyetlen nagy zene! Még annak idején Talla Technoclub 11. –jén ismertem meg, és ahogy telt az idő egyre jobban megszerettem. Szépen felépített zene a Three Ways Of Humiliation. A track közepén egy földrengéssel felérő kiállás van, ami akkorát odaver, hogy pár másodpercig nem is térünk észhez. A Vectrex Remix meghagyott minden jót az eredeti verzióból, viszont nagyon Vectrex stílusú lett, ennek ellenére élvezhető darab. Remix: Vectrex Remix


HYPETRAXX - The Darkside [1999]

Sean Dexter ezúttal a Hypetraxx projektben csillogtatja meg szakmai tudásának legjavát. Legjavát? Igen, ugyanis a dark trance egyik-, hanem a legnagyobb, legsikeresebb projektje valósult meg a Hypetraxx-ben! Dexter-től sosem állt messze a dark trance és sikereinek jó részét is ennek a borús, kaotikusságot sugárzó, kiborgikus világban utazó hangzásnak köszönhette. Remix: Sean Dexter Remix, Silvio Ecomo Remix, DJ Nukem Vs Chab Remix, Original DJ Mix, Non-Vocal, DJ Mix, Video Cut, 7PM Mix.


Attish szubjektív: ’99-ben a német VIVA tévéadón Daisy D a Club Rotation című, főként trance-szel foglalkozó műsorába meghívta Hypetraxx-éket és megkérdezte, hogy honnan ez a hangzás? Ez a kérdés sokszor elgondolkodtatott, mert Hypetraxx-ék valami olyan hangzásvilágot hoztak a trance-be, ami úgy érzem, hogy mind a mai napig hiányzik.


HYPETRAXXSee The Day [ 2000]

Csak úgy, mint az előbb megismert „sötétoldal” című szerzeményben itt is a progresszív trance, dark trance, hard trance keveréke alkotja a See The Day szerkezetét. A frontember Frank Kuchinke hitelesen közvetíti felénk azt az érzést amit a Hypetraxx próbál megvalósítani. Frank gépies, monoton, átható hangja feledhetetlen katarzis állapotot teremt,és szinte belemenekül a hallgató a See The Day-be, annyira magával ragad minket a feeling!
Remix: Sean Dexters Daylight Rmx, Video Mix, Airplay Mix, Extended Mix, Non Vocal.


HYPETRAXX - The Promiseland [2003]

A frontember Frank Kuchinke és Franca Morgano éneklik el nekünk a The Promiseland-et, vagyis az ígéret földjét! A Hard Trance-nek nyoma sincsen, és inkább az acid-es zenei motívumok dominálnak. A vokálok mellett egy állandó dallam teszi fel a koronát a Promisland-re. Egyszer meghallgatjuk, aztán szabadulni sem tudunk slágeres, progresszív hatása alól. Nesze neked trance! Remix: Video/Extended Mix, Brooklyn Bounce Remix, Ugly Kid Jay Dub Mix, Subcentral Mix, Ugly Kid Jay Dubmix, Clubmix.


HYPETRAXXParanoid [2001]

Egy 100%-ban Hard Trance zene, és ennek örömére Frank Zenker alias DJ Scot Project is megremixeli a Paranoid-ot. Pontosan nem tudni, hogy Zenker mennyiben járult hozzá e zene készítéséhez, de egy biztos, hogy köze volt a létrejöttéhez!! Kemény alapbasszusok csapkodják szét az ember agyát a Dj Scot Project Remix-ben. Zéró dallamok, csak ultrakemény basszusok. Bár itt is megkapjuk a szokásos Zenker féle kiállást, de ennek dallamai szinte a nullára redukálódnak le. Remix: Can't Run And Hide Mix, DJ Scot Project Remix, Airplay, Showcut, Airplay Instrumental, Schwarze Puppen Remix.


Sean Dexter Remixek:

Olive Inc - Contact (Sean Dexter Remix)
Blue Alphabet - Cybertrance (Sean Dexter Remix)
Talla vs Taucher - Together'99 (Sean Dexter Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése