2010. április 16., péntek

Pacziga Tamás bátya ház klasszikusai

Pacziga Tamást szerintem senkinek sem kell bemutatni. A Tommyboy művésznévre hallgató baseballsapkás úriember kicsiny hazánkban igazi úttörőnek számít. Emellett szép számal kap felkéréseket külföldről is. Az Underground Records megalapítója, a hazai elektronikus tánczenei élet pionírjának egy 1998-as dupla mixét vettem elő s poroltam le. Újrahallgatás után is áll a korábbi tézisem: house rajongóknak kötelező darab. Noha pont 10 évvel ezelőtt készült, még mindig nagyon ütős.
Az első cd egy igazi partihimnusszal kezdődik. Danny Tenaglia eddigi legütősebb slágere biztat bennünket, hogy a zene a megoldás a problémáinkra és milyen igaza van. Az orgonás, travis kombináció egyedi és a mai napig is ütősnek bizonyul. Másodikként jön Deutsch Gábor legjobban fogyó klasszikusa Gary Blade álnéven. A zongorás, pumpin house darab, a Gimme your love a magyar szcéna egyik eddigi legnagyobb külföldön is jó visszhangot kapó dobása volt. Ugyanúgy, mint az Anima jegyezte 68, amin Tommyboy hagyta ott ez alkalommal kézjegyét. Shadow tapsolásra buzdító száma kicsit túl szírénázós, kocka produkciónak bizonyul, szerencsére Cevin Fisher megaslágere a Freaks come out helyrerántja a koncepciót. Jark Prongo fura atmoszférájú, darabólós, de a háttérben csillingelős-úszós klubhimnusza pedig továbbra is tartja a magas színvonalat. Ezután egy háromszámos mini-blokk következik. Ebben a 6-8 percben a gyors mixelésből kaphatunk ízelítőt. A tribalos elemek az MC-k buzdító szavaival vegyülnek. Majd a Greece 2000 két! különböző változata következik. A lájtgityós York most jól oldotta meg remixeri feladatát, úgy mint Olav Basoski is, aki clubtranceből club house-t fabrikált a milleniumi görög szonátából.
Ezután Armin Van Buuren is tiszteletét teszi egy funky hengerrel, amit Olav papa remixelt meg, jelzem kiválóan. Az Afrikai Álmok egy családban eveznek, bár maga a nóta kicsit álomszuszékra sikeredett. Hosszú rákeveréssel érkezik a Three'N'One-os Sharam Jey Billy Hendrix álnéven elkövetett klasszikusa a Bodyshine. Zárásként pedig az Alex és Tommyboy Hot and wet nótájának exkluzív Alexis remixe tesz pontot egy nagyszerű szett végére. A második cd inkább a retro hangzás jegyében fogant meg. A sort a felejthetetlen Jaydee Plastic dreams nyitja. Ezután a diszkó elemek negyedik része utaztat tovább. Egy kis jelenkor a Bodie & Doyle duóval, valamint az egyes lemezről már ismert Gary Blade szám újabb változatával. Egy kis interlude a hasmenős srácoktól, dj Elin finoman megmozgató változatában, majd a nagy klasszik blokk következik. Cevin Fisher keményít a Music saved my life-fal. A Waterfall lágyít a zakatoláson, majd Basement Jaxx-ékkal áttesszük a székhelyünket a napsütötte brazil strandra, egy kiadós szambakúrára. A törzsi érzést Victor Calderone viszi tovább az idióta vokálos Give it up-pal, majd a Chantals - Realmje búg a Hardfloor kedvenc TS404-eseinek segítségével. Wrong is right...A végére egy 98-as aktualitás, Timewriter Belief című zenéje marad, ami a tökéletes levezetést jelenti.
Összességében a dupla lemez 10-es skálán a maximális 10-est kapja tőlem. A zeneválasztás remek. Igazi középutas mix a klasszikusok és a jelenkor zenéi között. A booklet és a borító is ízlésesre sikeredett. Egyetlen feketepont csak a rengeteg helyesírási hiba, amit a tracklista feltüntetésekor hoztak össze az alkotók. Amúgy „must have classic”.cd 1

Tommyboy - House-Matic Club Hits Vol. 2.


Cd 1
01. Danny Tenaglia feat Celeda - Music is the answer
02. Gary Blade - Gimme your luv (Tommyboy's and Gary's junpin mix)
03. Anima Sound System - 68 (Tommyboy's túl kemény version)
04. Shadow - Clap your hands
05. Cevin Fisher - The freaks come out (Sharp Freaks at Trade mix)
06. Jark Prongo - Movin' through your system
07. Laidback Luke - Act the fool
08. Laidback Luke pres 156 EP - We like the music
09. B'More Buck Beats - Boomy bomb (Griff & Boo Doo-Dew mix)
10. Three Drives on a Vinyl - Greece 2000 (York remix)
11. Three Drives on a Vinyl - Greece 2000 (Olav Basoski remix)
12. Problem Boy - Self control (Olav Basoski remix)
13. African Dream - We are all in the same family (Work remix)
14. Alex & Tommyboy - Hot & wet (Alexis '99 remix)

Cd 2
01. Jaydee - Plastic dreams
02. Disco Elementzs Vol.4.
03. Bodie & Doyle - Headloop
04. Gary Blade - Gimme your love (80's disco fever remix)
05. Diarr'Hea - Drugs no good ting (Dj Elin's nice mover remix)
06. Cevin Fisher - Music saved my life (Hard bonus beats)
07. Atlantic Ocean - Waterfall
08. Basement Jaxx - Samba magic
09. Victor Calderone - Give it up
10. The Chantals - The realm (Hardfloor remix)
11. Timewriter - Belief

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...