2010. április 16., péntek

Classic’S Gate – 4 Strings [Artist Series 004]

Carlo Resoort (1973. március 1.) rotterdami producer (a képen balra) karrierje több mint tíz éves múltra tekint vissza. Első single-je a TURN IT AROUND (melyet ALENA fedőnév alatt követett el) szerte a világon kimagasló sikereket könyvelhetett el magának az EDM berkein belül. Ezt követte MADELYNE - BEAUTIFUL CHILD-ja, amely varázsát az akkor még viszonylag szokatlannak számító gyönyörű Chill Out-os hangzásának köszönhette. Carlo együtt dolgozott Piet Bervoets-szel (Tazka, Carlos, stb néven), aki a későbbiekben is támogatója és producer társa maradt. A nagy áttörést számára a Jan de Vos-szal (1974. augusztus 9-e) való együttműködés hozza meg (Jan de Vos: fenti képen jobb oldalt), amikor is ketten együtt megalapítják a 4 Strings névre hallgató projekjüket. Carlo és Jan régóta foglalkozik zeneírással. Szabadidejük nagy részét mindig is a zenével való foglalatoskodás tette ki. Szinte megszállottjai az elektronikus zeneszerzésnek, és volt, hogy napokat töltöttek saját stúdiójukban. A csapathoz a későbbiekben csatlakozik Vanessa Van Hemmert (1980. ápr. 15) a "dáccs"-singer, aki egyben 4 Strings-ék felfedezettje. Szinte nincs is olyan szerzeményük, melyben nélkülözik Vanessa hangját. Aztán az énekesnő kilép, és mára ismét csak Carlo és Jan alkotják a formációt. Carlo végzi szinte az összes stúdiómunkát, míg Jan járja a világot és hírnevet szerez a 4 String-nek, másrészt saját dj karrierjét is építgeti DJ 4Strings néven. (More Info)


ALENATURN IT AROUND [1998 / Basic Beat]

Ki hitte volna, hogy Alena is Carlo Resort egyik alteregoja. Pedig nem tévedés, hiszen Carlo egyik korainak mondható, és karrierjének kezdeti szakaszában készült zenéje a Turn It Around. Igazából ez a szerzemény hozta meg számára a hírnevet. Ami külön említést érdemel az az Another Mix, amit a híres progresszív guru Lemon8 keze munkáját dicséri. Harry nem minden zenéhez nyúl hozzá, egyszóval külön elismerés Resoort-nak, hogy Harry e számhoz készített egy remixet. REMIXEK: Jack Russell Tricky Disco Mix, Long Mix, Another Mix by Lemon8, Space Brothers Rethink, Funk Force Sunrise Dub, Accapella, Funk Force Function Sunset Vocal, Step2 Remix, Funk Force Dub, Tricky Disco Remix.


MADELYNE feat ALEXSBEAUTIFUL CHILD (DEEPER LOVE) [2001 / Liquid]

Vidám, lüktető, progressive szerzemény a Beautiful Child. Nagyon klasszul szólal meg benne a vokál. Viszont pont utóbbi elmondottak miatt slágeres is, egyszóval kommersz. De hangzásbelileg tökéletesen van hangszerelve és zseniális zene. Hiver & Hammer páros már többször is bizonyította, hogy remixek terén verhetetlenek. Ez esetben sem vesztik el a fonalat és hozzák a rájuk jellemző magas színvonalat. A Child-os alapvokálhoz nem nyúlnak. Az alapszerzeményt pár effekthanggal felturbózzák, a szépen csilingelős hangot leváltják hard trance-es szintizésre és máris készen van a Hiver & Hammer Remix! (:D) REMIXEK: 4 Strings Vocal Mix, Hiver & Hammer Remix, Extended Vocal Version, D'Tech Mix / Vical Remix, 4 Strings Remix, Gizeh Remix, Madelyne's Chill-Out Remix, Milk Inc. Remix.


4 Strings - Day Time [2000 / AM:PM]

Resoort és De Vos első megahitje. Original Mix-ben üt a legnagyobbat. Bár jó néhány remix készült a Day Time-hoz, de talán ez a legnagyszerűbb verzió, ami ugye vokálmentes. Nem akarom bántani Carlo-ékat, de Vanessa van Hemmert vokálja nem minden zenéjükhöz passzol és ez alól ez a szerzemény sem kivétel!! REMIXEK: Free State Full Vocal Mix, Original Gizeh Mix, TDR Vs Sinesweeper Remix, 4 Strings Original Vocal Version, Gizeh 2000 Full Vocal / Vocal Mix, GD's Soundscape Remix, TDR vs. Sinesweeper Remix.


4 StringsInto The Night / Take Me Away (Into The Night) [2001 / Liquid]

Készült egy vokálmentes verzió, és annak az ellentetje, melyben Vanessa Van Hemmert hangját hallhatjuk. Aki e szerzemény megjelenésekor még nem hallgatott trance-et annak elárulom, hogy az Into The Night volt az ezredforduló egyik legnagyobb durranása a szcénán belül. Tucatnyi producer kapta fel rá a fejét, és fordult a trance felé, e szám inspiráló hatása révén. Into The Night REMIXEK: D'Tech Remix, 4 Strings Remix, Gabriel & Dresden 4 Deep Mix / Dub, Symphony Of Strings Instrumental Mix, Coast To Coast Remix, Take Me Away REMIXEK: Vocal Club Mix, 4 Strings Remix, Chill-Out Mix, RMB Remix, Symphony Of Strings Remix, Resistance D Remix, Gabriel & Dresden 6 Deep Dub, Coast 2 Coast Vocal Remix, Into The Night Mix, D’Tech Mix (Mix by 4 Strings), Mac Zimms Remix, Purple Haze Remix, Paul Morrell Remix, Re-Ward Remix, Dennis De Laat Mix / Dub, Dave Darell Mix / Dub, Katie J Remix.

4 StringsDiving (Into You) [2002 / Liquid]

Az Into The Night sikerén felbuzdulva, egy újabb remek zenével rukkol elő Carlo és Jan. Míg az Into The Night az éjszaka kezdetét eleveníti fel, addig a Diving története nappal játszódik. Vanessa csinos kis pofijával indít a klip. A későbbiekben kiderül, hogy egy uszodában vagyunk. Nagyon szép vízi jeleneteket láthatunk, és bepillantást nyerhetünk a szinkronúszás világába. Álomszerű szerzemény a Diving, melyben egyszerű érzelmek sokasága fejti ki hatását, és gondolkodtat el bennünket. A Diving búvárkodást jelent. A szerzemény két szerelmes kapcsolatáról szól, ahol az egyik fél a másik fél felé közvetít érzéseket. Hiver & Hammer ehhez a zenéhez is készít egy egész jó kis remixet. Bár az Original verziónál jóval „vadabb”, viszont szállósabb is. Minimalistix Long Mix-ben nagyon pazarul szól, és különlegesen van hangszerelve.A 4 Strings prezentálta D’Tech Remix is nagyon baró. Olyan kiállása van, hogy az csak na (XD)! Viszont semmi vokál nincsen benne. REMIXEK: Cosmic Gate Dub / Vocal Remix, Hiver & Hammer's Different Gear Mix, Minimalistix Instrumental / Short / Long / Vocal / Dub / Radio Mix, World Clique Vocal Remix, Coast 2 Coast Vocal Mix, The Mystery Vocal Mix, D'Tec Remix (by 4 Strings), Gabriel & Dresden Club Mix, Indecent Noise Lifestream Rework.

4 Strings - Let It Rain [2003 / Liquid]

A Let It Rain szinte az Into The Night reinkarnálódása. Persze ezerszer jobban passzol hozzá a vokál, és csodaszép benne a chill out szerű dallamozgatás. Nagyon profi és szépen felépített szerzemény. Driftwood-ék tökéleteset remixeltek. A vokál hatása szinte vákumként hat az emberre. Fülledt, esős, mesebeli világban érezzük magunkat, ahol nem egy gonosz törpe (..XD), hanem egy csodaszép csajszi vonja el a figyelmünket. REMIXEK: DJ 4 Strings Vocal Mix, The Mystery Remix / Vocal Mix, Driftwood Remix, E-Craig Dub Mix / Vocal Remix, DJ 4 Strings Instrumental Remix, Chill Out Mix.


4 Strings - Turn It Around [2004 / Ultra]

Turn It Around 1999-ben látta meg a napvilágot Alena név alatt, és annak frissítése ez a verzió. Klubos, 4Strings-esre áthangszerelt és jóval slágeresebb az alapszerezeménnyel szemben. Hogy mennyire volt szerencsés elkészíteni a Turn It Around eme változatát, annak eldöntését inkább az olvasókra bíznám. Viszont egy tény, hogy A Doorn Remixek mindegyike nagyon jól sikerült! REMIXEK: DJ 4 Strings Instrumental / Vocal Mix, Sandler Instrumental Mix / Vocal Mix (Mix by Sander van Doorn), Manyou Remix, Sander van Doorn Remix.


4 Strings feeaturing Andrea Britton - Catch A Fall [2007 / Liquid]

Annak ellenére, hogy egy 2007-ben kiadott nem túl régi szerzeményről van szó, már most, közel három év elteltével nyugodtan kimerem jelenteni, hogy a Catch A fall is csatlakozott a Carlo Resoort-féle klasszikusokhoz. Bár az Original Verzió is szépen szól és nagyon ütős, de az igazi fénypontját First State Remix-ben éri el. Egy kis house-os elektro-s beoltást kap, amitőtől egész érdekessé válik a Catch A Fall First State-ék átdolgozásában. REMIXEK: Breakbeat Mix, First State Dark / Another Sound Remix, Bass Up! Remix, DJ Choose Remix, Extended House Mix.


4 Strings vs. DJ Shaine - The Way It Should Be [2007 / Liquid]

Szintén egy 2007-es darab, amit Carlo Erwin Poppen-nel alias Dj Shaine-nel készített. Nem az a tipikus 4 Strings-szes hangulatú zene, amit nem is bánunk, hiszen az unalomig erőltetett dolgokat senki sem szereti. A változatosság minden művész életében fontos, hiszen így sem a hallgatók, sem a „feltaláló” nem fásul bele munkájába. Persze ez csak is akkor igaz, ha egy művész a jó irányba irányba indul el és művei pozitív visszhangra találnak!
REMIXEK: Original / Dub Mix,


4 Strings - Let Me Take Your Breath Away [2009 / Liquid]

Bátorkodtam berakni ezt a zenét is a felsorolásba, mert azt hiszem a későbbiekben (vagy már most is) klasszikusnak számít. Már az alapmű sem semmi. Jó kis progi alapjával bírja táncra az egyszerű hallgatót. Aztán beköszön a vokál és a táncikálás rovására elkezdjük énekelgetni a szöveget, persze utóbbi csak akkor következik be, ha már (ha lehet azt mondani) „tapasztalt” hallgatói vagyunk a Let Me Take Your Breath Away-nek. Álomszerű hangulata és dallamossága miatt könnyen megszerethető zene. Orjan Nilsen csendesen kezd, majd kicsit fokozza a tempót. Dallamozásból itt sincsen hiány és az álomszerűség még felfokozottabban bontakozik ki. Bravó Nilsen! REMIXEK: Orjan Nilsen Dub / Remix, Extended / Club Mix.





'4 STRINGS' TRAX

4 StringsSummersun [2003]
4 Strings - Back To Basics [2004]
4 Strings - Come Closer [2004]
4 Strings – Desire (Original Mix / DJ 4 Strings Remix) [2005]
4 strings feat Janson Lunar - Love is Blind [2005]
4 Strings – Sunrise (Original / Full Vocal Club Mix) [2005]
4 Strings - Until You Love Me [2005]
4 Strings Featuring Tina Cousins – Curious (Original / Sam G Remix) [2006]
4 Strings – Hurricane (Original / Dj 4 Strings Remix) [2006]
4 Strings – Jewel (Original / Deep Mix) [2006]
4 StringsMainline [2006]
Square - Nova (4Strings Remix) [2001]



CARLO RESOORT TRAX

Carlo Resoort - Lifetime (4 Strings Mix) / Spacebomb [2009]
Carlo Resoort - Journey To Freedom
Carlo Resoort vs. 4 StringsRevelation [2002]
Carlo Resoort - 'O' Class [2003]
Carlo Resoort – Remover (Original Mix / 4 Strings Remix) [2003]
Carlo ResoortMusica [2004]
Carlo Resoort - Ayers Rock [2005]
Carlo Resoort - Tom Tom [2006]
Carlo Resoort - Visa Versa [2008]
Carlo ResoortBlinded / Sun Burst[2009]
Carlo Resoort - First Rebirth [2009]





TAZKA & CARLOS ’BIG’ TRAX

Tazka feat. Karin Nagi
Your Eyes (Jonah's Dub Mix) [2000]
Carlos - The Silmarillia [1997]
Carlos Alanda [2007]
Carlos - Rush Me [1998]
Carlos - Down Under Water [1998]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése