2010. április 16., péntek

Classic’S Gate – Fred Baker [Artist Series 008]

Frédéric De Backer alias Fred Baker belga származású producer a trance szcéna egyik meghatározó alakja nagyjából 1992 –ben kezdte tevékenységét. Zenei repertoárjában mindenféle EDM stílus megtalálható. Kezdve a Techno-val, folytatva a Trance-szel, és zárva a sort a Hous-szal. Ezen stílusokból nem csak szemezgethetünk Fred diszkográfiáján, hanem mindegyik meghatározó szerepet töltött be Baker zenei pályafutása során, és ezen stílusok ötvözékéből alakult ki Baker sajátságos stílusa. Az évek során tucatnyi producerrel működött együtt. Például Mr Sam-mel is, akivel a Green-, Blue-, illetve Yellow Screen projekteket jegyzik. Aztán ott van Frank Biazzi producer, akivel a S.H.A.R.P. 2 és az Experess projekt kapcsán dolgozott együtt. De számos, más producer nevét is érdemes megemlíteni, mint például Greg Nash, Terry Bones, és Vincent Gorczak nevét. Fred számára az egyik legnagyobb áttörést az Y Traxx „baleári trance” himnusza a Mystery Land jelentette, amely 1995-ben jelent meg. E számot Paul Okanefold rengetegszer játszotta szettjeiben, így nagyon hamar közkedvelt és ismert zeneszám lett belőle. Aztán megjelent a Forever Friends, ami a 2006-os Seansation White hivatalos himnusza volt és Fred Baker neve végleg bekerült a Trance halhatatlanjai közé. Fred szerzeményei olyan kiadók gondozásában jelenik meg, mint a Magic Music, a Vandit, és az Armada, így manapság már minden trance rajongóhoz eljutnak a zenéi. MORE INFO: FRED BAKER Homesite


Terry Bones vs. Fred Baker Pres. Water Planet
Introspection [2004 / Vandit]

Az Introspection megalkotói a Water Planet névre hallgató duó, mely projekt az amcsi Thierry Bruno-t alias Terry Bones-t és Frederick De Backer-t nevét takarja. Az originál mix egy kellemes kis progresszív hullámzás. Utóbbi verziót nem nagyon lehet überelni, bár pár trance-ben utazó producer mégis megpróbálkozott vele. John Askew remix-ben egy kicsit gyorsabb a tempó, és vanditbarátabbá válik ez által az Introspection. Matthew Adams ambient és trance producer remixe kicsit chill out-os légkört teremt. REMIXEK: Mr Sam's Tears In Heaven Interpretation, John Askew Mix, Matthew Adams Remix.

Fred Baker vs. NyramConfirmation [2005 / In Trance We Trust]

Fred Baker társproducere ez úttal Marijn Venmans alias Nyram. A Confirmation az egyik nagy nagy ásza a hard trance zenéknek. Azt hiszem ezzel a kijelentésemmel röviden és tömören megfogalmaztam, hogy milyen kvalítású zenéről is van szó. Ami fura, hogy egy remix sem készült ehhez a zenéhez. A Confirmation a Tiesto In Concert 2-n is helyet kapott, és ez által nagyon sok emberhez eljutott ez a szerzemény. Az In Concert 2-en az első két Dj Tiesto zene után azonnal érkezik is a Confirmation, melyet a Fred Baker - Total Blackout-ja követ.

Fred Baker - Forever Friends (The Sensation White Anthem) [2006 / Bakerstreet Records]

Fred legtöbb zenéje Hard Trance stílusban íródott, és ez alól a Sensation White 2006-os himnusza a Forever Friends sem kivétel. A Forever Friends annyit jelent, hogy örök barátok. A Official klipben dj-skedni láthatjuk Armin van Buuren-t, és Johan Gielen-t. Egyébként ez a mű az egyik legeuforikusabb hard trance zene a szcénán belül.
REMIXEK: Binum Extended Remix, Alex M.O.R.P.H. Remix.


Fred Baker Presents Odyssey
- Magic Pad [2006 / Go For It]

A Magic Pad szerzői Frédéric De Backer, Frédéric Riesterer és Vincent Gorczak. Viszonylag egy kevésbé ismert trance klasszikus a Magic Pad, pedig nagyszerű zene. Az alapműben egy hosszan elhúzódó törzsi kántálás hallatszik, amely nagyon jól passzol a progresszív dobritmusokhoz. Egy Marc van Linden és egy Fred Baker remix kapcsolódik az original zenéhez.
REMIXEK: Fred Baker 2006 Remix, Marc Van Linden Remix,


Fred Baker
Voices [2008 / PIAS]

Szintén egy kevésbé ismert műremek, de a Voice-ot Fred egymaga készítette. E zene nagyon hasonlít a Magic Pad c. számra, már csak a törzsi vokálozás miatt is. Az originál mix elég slágeres, amin a progresszív mix sokat segít. A Progressive Mix sokkal csendesebben kezd, és a női vokál sem olyan intenzív. Baker-től nagyon jó ötlet volt ez a balearizált verzió, mert így sokkal élvezhetőbb és szebben megszólalóbb zene a voices. REMIXEK: Progressive Mix.

GroovezoneEisbaer [1997 / Mindstar]

Noha a Groovezone projekt Fred Baker neve alatt fut, de az Eisbear-t Martin Eicher alkotta meg, amihez Fred Baker készítette a Trance-, Hard-, és Extended Mix-eket. A Viper Remix a az Eisbear-hez készített legjobb átirat, bár mindegyik remix nagyon jól sikerült! REMIXEK: Hard MixTrance Mix, Ice Remix, TLT Remix, Viper Remix, Jark Prongo Remix, Housetrap Remix, Plastik Park Meets Alexander Purkart, Freez Remix, Soul Hooligan Radio Mix, Untidy Dub, F. Edit Radio, Jark Prongo Remix.

Blue Planet - Excalibur's Revenge / Blue Planet [1995 / Hotside]

Az Excalibur's Revenge egy kő kemény techno zene. Nagyon stílusos zene, és a tempó sem túl gyors. A középső szektorban találkozunk egy príma kiállással, ami tovább emeli e szám nagyságát. A vinyl -en található másik szám a Blue Planet sem éppen csöndes zene, bár a tempó jóval vissza fogottabb. A Blue Planet az egyik legszebb old szkúl trance darab. Dallamos, szépen megszerkesztett zeneszám.


S.H.A.R.P. 2Perception 2 [1997 / Clockwork Recordings]

A S.H.A.R.P. 2 projektet Frank Biasino alias Frank Biazzi és Fred Baker lakotja. Frenk és Fred szerzeménye a Perceprtion egy techno/tribal stílusú zene. Monotonságból jócskán kapunk az arcunkba. de ezzel együtt nagyszerű zeneszám. Remixek nem készültek, de az alapzenét három verzióban is tesztelhetjük.
VERSION 1 / 2 / 3.

Express
Station 1 [1997 / Clockwork Recordings]

Egy újabb közös munka Frank Biazzi-val, aminek ez a remek Express alias név alatt jegyzett szerzemény a végterméke, vagyis a Station 1! Ez már egy fokkal Trance-esebb zeneszám, de még így is a Techno játsza a fő szerepet, egy csipetnyi Tech House beütéssel megfűszerezve. mint ahogy az előző zenénél, itt is csak verziók vannak.
VERSION 1 / 2 / 3.

Blue Screen
- You & Me / Stay At Home [2001 / Yeti Records]

With Mr Sam. Kellemes nyárias hangulat fogad minket a You & Me -ben. Fred a Blue Screen projetet Mr Sam-mel hozta létre. Mr Sam stílusa nagyon is érződik e zenén, ugyan is rá jellemző ez a délies hangulat, mert Ő szokott ilyen zenéket kreálni, illetve játszani. remix egy sem készült amiért nagy kár, hiszen briliáns zene a Fred és Sam közöse a You & Me! A Vinyl másik zenéje a Stay At Home is nagyon frankó szerzemény, csak még egy fokkal csendesebb hangulat uralkodik.

Y Traxx - Mystery Land [1995 / FFRR]

A szerzők Frédéric De Backer, Laurent David és TC Process. Azért is sorolom fel az Y Traxx formáció tagjait, mert Mystery Land című zenéjükkel a trance stílus egyik legnagyobb klasszikusát alkották meg. Nagyon sok remix készült. Négy átiratot Fred jegyez a többi más producerek munkái. Egyébként a Mystery Land a Kevin és Perry a csúcsra tör című film egyik betétdala! REMIXEK: Fred Baker & Barry Jay / Fred Baker & Greg Nash / Fred Baker & Petibonum / Ridney / Oliver Lang Remix, Cj Stone Vocal / Club / Sunset In Ibiza Mix, Point 4 Vocal Mix. Fontaine & Vern Mix, HHC 12" Vocal / Dub Remix, Sickboy's Courtyard Mix, Fred Baker Vs Mr Sam's Magical Mystery Vocal / Dub Remix, Spiritual Guidance Mix, Stewart Rowell Remix.


Eclectic Kid vs. Fred Baker - Now Or Never [2003]
Fred Baker & Greg Nash - Total Blackout [2005]
Fred Baker vs. Keyboard Kids - All Of Us [2005]
Fred Baker Presents Iguana - Beautiful Sunshine (Original / Stonface & Terminal Rmx) [2005]
Fred Baker & Vincent Gorczak - La Part Des Anges [2005]
Youri Parker vs Fred BakerBang [2006]
Fred BakerGregoria / The Last Time [2007]
Chus Liberata vs Fred Baker – Explosion (Original / Paul Webster Remix) [2009]
Fred Baker - Ibiza Project 2009 (Original / Elektro Extended) [2009]
Fred Baker presents Enterprise - Requiem [2009]
Fast Distance vs Fred Baker - Second Day [2009]
Frogman - Red Zone [1995] Channel TribeProgram [1997]
The EffectFollow Me / Day Mission [1998]
Groovezone - I.C.U. [1998]
Channel Tribe 2 - Neuro Disco [1998]
PulsarPulsar [1998]
Air-69 - Decadence (1999)
Bounce Inc. Featuring DJ H.S.Scratching [1999]
Toxic 101 - The Beat Is Strong [1999]
Black Sun Project Feat. Laurent Warin - Black Sun Project [2000]
Madrid Inc. - My Sunday's Love [2000]
Spirit Attack - Story Of Loops [2000]
Black Sun Project featering Laurent Warin - Lemon Squash [2002]
DJ Ba-Back - Hallo (Binum Remix)
DJ Pumpy - Les Lacs Du Connemara (Gatlin Rmx)
DJ Pumpy - Carnaval de Paris (Jumpstyle Mix)
Spaceman - Da Sound (Original / F13 Mix) [1999]
Y Traxx - Kiss The Sound [1995]
Global Trance MissionDream Mission [1995]
Fred Baker vs Greg Nash Overload / Cyber Brain [2005]
Fred Baker vs Greg Nash - Solaris City (Fred Baker Mix)
Fred Baker vs Greg Nash Solar Eclipse / Atlantis City

John O'Callaghan vs Kaymak - Frostbite (Fred Baker Remix)
Yoji & Romeo - Six Hours (Fred Baker Remix)
Ouikidi - Baila el Chiki Chiki (Fred Baker Remix)
Brisky - Now and forever (Fred baker Remix)
Greg Nash - Kromozone (Fred Baker Remix)
Alex Morph - Unification (Fred Baker Remix)
Epic Gold - Superstring (Fred Baker Remix)
Red Karma feat. Tom Wolff - From One To Another (Mr. Sam vs Baker Remix)
Liquid Overdose -Ancient Space (Fred Baker Remix)
Mallorca Lee & Sam Starr - Snowball (Fred Baker Remix)
Jan Vayne - Heaven's Air (Fred Baker & Terry Bones Remix)
Tiesto - Adagio for Strings (Fred Baker Remix)
Out Of The Past - Mystery (Fred Baker vs Vincent Gorczak Remix)
Greg Nash - Cloud Shadow ( Fred Baker Remix)
Avalon 69 - Another Chance (Fred Baker Remix)
Siberian Sun - Frostbite (Fred Baker Remix)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése