2010. április 16., péntek

Classics Gate – Lange

Van, hogy nem tudjuk konkrétan megmondani, hogy egy producer miért olyan sikeres! Ugyan is mindig éppen csak annyit tesz hozzá 1-1 remixéhez, vagy saját zenéjéhez amennyi elegendő arra, hogy mesterművet faragjon valamiből. Stuart James Langelaan alias Lange sem kivétel ez alól. Sőt, a brit származású profi zenekészítő mester nagyon érti a szakmáját, ugyan is az előbb felsoroltakkal együtt ráadásul még saját össze se téveszthetetlen stílusa is van! Lange leginkább az Uplifting kategórián belül mozog otthonosan. De azért van 1-2 olyan szerzeménye is, amivel megpróbál a beskatulyázástól mentes maradni (lásd: LangeFrozen Beach, Lange feat Andy Perring - Remember You) és megadni a választ arra, hogy Ő bizony nem csak egy stílusra tud szorítkozni. Saját számai mellett remixei is sorra klasszikussá avanzsálnak. Producerként roppant innovatív és mindig képes megújulni, de dj-ként is igyekszik tudásának legjavát adni.

Lange feat. Sarah Dwyer – I Believe (1999)
Stuart első igazi klasszikusát az I Belive-et Sarah Dwyer énekli el nekünk. Én amit elsőre nem nagyon értettem az az volt, hogy miért van az albumon olyan, hogy Lange Mix?! Aztán manapság is szokás ilyet tenni, hogy egy producer a saját zenéjét remixeli és kerül ugyan azon aleteregó név az előadó és a számcím után. Ez végül is a legkisebb probléma, hiszen remek zene az I Belive és minden képpen autentikus szerzemény. A Tandu Remix –től elvárjuk, hogy dobjon valamit a szerzeményen, mert az Ingo Kunzi remixek mindig jót jelentenek. Ez esetben is helyén való a teória, miszerint Tandu képes rá, hogy megint valami újítást vigyen véghez. Érti Ő a szakmáját és nem kell féltenünk, hogy ha meghallgatja ezt a zenét, akkor tanácstalan marad. Olyannyira jól sikerült a Tandu Remix, hogy Tiesto az In Search Of Sunrise 12. track-jévé választotta.


Lange fe
at. The Morrighan - Follow Me (2000)
A The Morrighan Jonathan David Crosse & Cecily Fay közös projektje. Viszont az igazi feat az Cecily Fay, aki gyönyörű hangával teszi emlékezetessé a Follow Me-t. Kicsit elnyújtott hangon énekelget, de pont az benne a mesteri.
Remixek: Dark Moon Remix, DJ Jam X & De Leon's Dumonde Remix (a follow me remixek ásza!), Lange's Club MixLange vs DJ Jam X & De Leon Remix, Agnelli & Nelson Remix.



SuReal - You Take My Breath Away
(2000)
A SuReal projekt Rohan Vernon Heath és Steve Long nevéhez köthető. A remixeri feladatokat két trance ikon, Tiesto és Lange vállalta fel. Talán mondani sem kell, hogy egyik átiratban sem csalódunk, főleg a Lange-féle remake adja nagyon az érzést. Billy Godfrey vokálja is szépen kimunkált, szinte a fellegekbe emeli a You Take My Breath Away-t.
Remixek: DJ Tiësto MixLange Mix, DJ Tiësto Instrumental, Lange Instrumental.




Lange f
eat. Skye - Drifting Away (2001)A producerek: Danny Kirsch és Lange. Az énekes pedig a Flowerchild projekt énekesnője Katie Marne alias Skye. A vokálozáson meglepődünk az elején, mert elég kommersznek hat, de ez az érzés feledésbe merül, mert nagyon szépen kiteljesül és a végére már mi is énekelni kezdünk. Beam vs. Cyrus Remix valami über nagy. Egy kis szintetizátorozás ad egy plusz energiát, ami szerintem nem lett rossz, főleg hogy Beam-ék nem nyújtották el hosszasan és így üde színfoltként van jelen a zenében.
Nagyon kellemes lett Lange Sunset Dub-ja is, ami szépen leredukálja a vokált és teljesen átadja a terepet a megigéző dallamoknak.
Remixek: Lange's Sunset Dub, World Clique Remix, Hiver + Hammer Remix, Kansas Remix.


DuMonde vs. Lange –
 Memory (2002)
A DuMonde duo ismeretes kemény hard trance stílusáról. Most sem aprózzák el szerzeményüket. Lange-val karöltve belevágnak egy közös Track összehozatalába. Engem még most is ledöbbent, hogy a Memory-ban mennyire jól ötvöződik Lange és DuMonde stílusa. Viszont Alexis Strum-nak is nagy szerepe van ebben. Nehezen tudom szavakba önteni, hogy mennyire illik ehhez a zenéhez az énekesnő hangja. Megara Vs. DJ Lee Mix-e hab a tortán. Jól átdolgozták az alapzenét és a maguk stílusa szerint alakították át. A végtermék pedig egy nagyon élvezetes és hallgatható zene. Remixek: Jam X & De Leon Remix, Lange Dub.


Lange fe
at. Leah - Don't Think It (Feel It) (2002)
Mint ahogy a Drifting Way-ben itt is Danny Kirsch a producertárs. Vokál: Gita Bakradze a.k.a Leah. A sima Lange Dub nagyon jól szól. Igaz, hogy a vokál elhanyagolható benne, de remek verzió. A Shane 54 Remix fantasztikus alapokon áll, erre pakolta rá Előd mester Leah kicsit mély, de gyönyörű énekhangját. Dallamból szinte alig kapunk valamit. De összképet nézve Amazing Remix!! Cosmicman Remix olyan elemi erővel szólal meg, hogy csak lesünk.
Remix’s: Scott Mac Remix, Lange Alternative Dub.


Lange p
resents Firewall – Sincere (2003)
Álomszerűen indul a Sincere. Zakatolunk egy olyan világ felé, melynek nincsenek határai. Smith & Pledger Remix kezdése leginkább szőnyegporolásra emlékeztető hangot ad. Hangos kacaj, és szánalmat érzünk (..XD)! De erre fel olyan zseniális alapbasszusok érkeznek, hogy feleszmélni sincsen időnk! Rövid gondolkodás után újraértékelünk mindent, és megfogalmazódik bennünk, hogy zsenik, akik ilyen jó zenei alapot tudnak készíteni. Andy Perring alias Pulser még gondolkodni se hagy esélyt, mert remixére egyből odafigyelünk. Külön felhívnám a Pulser Remix közepén hallható csöndes morzészerű hangokra! Meseszép ahogy Andy átvarázsolja ezt a számot. Az egyik legszebb remix! A sima Sincere (ami vokál nélküli) után megjelenik a Lange featuring Kirsty Hawkshaw - Sincere For YouLange jól tette, hogy Kirsty kisasszonnyal elkészítette ezt a meseszép újraértelmezést. Újrakeverések:The Thrillseekers Remix, Pawel Meller Vs Ronald de Foe 2010 Rework.


Lange pres
ents Firewall – Kilimanjaro (2004)
Egy újabb Firewall szerzemény. Se vokál, se társszerző! Szépen lassan elindulunk a Kilimanjaro megmászására. Prüntyi-prüntyi féle hang monotonságába burkolózik a zene. Majd ez alább hagy és kicsit lüktetővé válik a szám. Később mikor megérkeztünk a „hegycsúcsra” a távolba szétnézve olyan akusztikus extravagáns brake kiállásban lesz részünk, hogy azt mondjuk: bár csak örökké tartana! 
Remixek:  Lange Remix



Lange
 vs. Gareth Emery - Another You, Another Me (2006)
Stuart a southamptoni producer Gareth Emery-vel közösen készíti el az Another You, Another Me-t. De Gareth-nek jár az igazi dicséret, ugyanis nagyon érződik az Emery féle hangszerelés, ami naggyá teszi ezt a klasszikust! Nagy valószínűséggel Lange elkészített egy alapverziót és felkérte Gareth-et hogy dolgozza át „emery-sre”( ..XD).





SuReal - Always On My Mind (2000)
Firewall - Reflections (Lange Remix) (2001)
X-odus feat Xan - I'm In Love Again (2003)
Firewall Touched (2002)
LNG Inter City (2003)
Lange vs Gareth Emery - This Is New York (2005)
Lange vs Gareth Emery- Three (2006)
Lange vs. Mike KoglinBermuda (2006)
Lange - Angel Falls (2007)
Lange featuring Sarah Howells - Out Of The Sky (2008)
Lange feat Jennifer KarrSongless (2008)
Lange featuring Sarah Howels - Let It All Out (2009)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése