2010. április 16., péntek

Classic'S Gate Vol. 5.: Nalin & Kane - Beachball

Yeah, let's go to the beach!” Egy szám, ami a strandröplabda vb hivatalos szignálja is lehetne, ha a döntési pozíciókban ülő emberkék nem lennének akkora kockafejek. Nalin & Kane Beachball-ja így megmarad egyszerű klubklasszikusnak, minden nyáron újabb hódítókörútra indulva.

Attish szubjektív: Napsütés, tengerpart, vidámság, koktélok, fiúk-lányok és még jópárt dolgot fel lehetne sorolni, hogy mi kell egy jó strandoláshoz. Minden esetre a Beachball egy olyan cool muzsika, hogy ha az ember elkezdi hallgatni, akkor egyenesen a strandon érezheti magát. Azért tartom sokra ezt a számot, mert amilyen egyszerű olyan zseniális alkotás! Sok verziója és remixe létezik e klasszikusnak, de számomra csak is Andrea Kanta énekhangjával tökéletes ez a zene. Nalin & Kane producer páros amúgy is nagy kedvencem, mert ők azok akik képesek az ember elé varázsolni egy egész tengerpartot. A nagy nyári melegben kifejezetten jól esik az ilyen zene amely hűsítő hatással van az emberre. Ami számomra vicces, hogy elöször inkább house-nak gondoltam ezt a számot. Bár nagyot nem tévedek , hiszen Andry Nalin aka Andreas Bialek alias Nalin Inc. első utazásait a house-ban tette. Sőt a Nalin Inc egy kifejezetten house zenékre szakosodott project. A formáció másik tagja Harry Kane aka Ralph Wolfgang Xaver Beck (nem összetévesztendő DJ Taucher-rel) is rutinos motoros a szakmában. Ha a „konzekvenciát” leszűrjük, akkor érthetővé válik, hogy a Beachball-t nem a véletlen szülte, hanem igazi fenoménok alkották.


Grey szubjektív: Mekkora boldogok voltunk, amikor a Beachball dallamát sikerült lepötyögnünk FastTracker-ben! Pedig tényleg nem volt bonyolult (na nem a stringgel dúsított részre gondolok), de annyira jól hangzott (32 csatornán, monoban a francot szólt jól), hogy gőzerővel vágtunk neki a remixmunkálatoknak, ami egy pattern után abbamaradt. Szerencsére a tisztelet kerekedett felül. Csodálatos darab, amelyen nem fog az idő vasfoga. A Nalin & Kane duó ezzel a számmal örökre beírta magát az EDM halhatatlanjai közé. Pedig a Beachball csak a kezdet volt, számtalan feledhetetlen zenét (Talkin' about, Open your eyes, Live at Crystal Palace) és remixet (Lustral - Everytime, Energy 52 - Cafe del mar, Jam & Spoon - Stella, Capricorn - 20 hz) jegyeztek emellett. A több tucat remix közül a legjobban sikerültek a következőek: Level K remix, Dj Icey remix, Seaside remix, Gabriel & Dresden remix.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése