2010. április 16., péntek

Classics Gate – Dj Quicksilver


DJ Quicksilver - I Have A Dream [1996 / CNR Music France]

Mindannyiunknak vannak álmai és szeretnénk ha egyszer valóra is válnának. Az I Have A Dream című szerzemény pont ezt az életérzést követi. Egyébként az I have dream című számban a szövegrész Martin Luther King híres beszédéből van kiemelve. A remixek közül nem sok választani való akad. Kettő saját átirat és egy Kadoc remixelte verzió ad lehetőséget arra, hogy más verzió(k)ban is megismerhessük az I have A Dream-et. REMIXEK: DJ Quicksilver Mix, De Donatis Mix, Kadoc Remix.


DJ QuicksilverBelissima [1997 / Positiva]

Először is a video nagyon életvidám, másfelől pedig annak ellenére, hogy semmi extrával nincsen megspékelve (gondolok itt a különböző vizuális látványelemekre) nagyon élvezetes és hangulatos. Sok csini balerina csajszi gyakorol egy edzőteremben, akikre egy szigorú tekintetű tánctanárnő felügyel. Egyszer csak a háttérben megjelenik egy mackós termetű napszemcsis lemeztáskás, úgy 30 év körüli fickó, aki a terem egyik sarkában egy fekete ponyvával letakart dj pultot helyez üzemképes állapotba. Aztán pakolgatni kezdi a lemezeket és a nép örvendezik.... REMIXEK: Musica Mix, KLM Remix, Dj Philip Remix, Dj Thoka Remix.

DJ Quicksilver feat Jerome WalkerFree [1997 / Dos Or Die]

A Three 'N One formáció mellett talán Dj Quicksilver a második legnagyobb nagymestere a pizzicato hangzásnak. A Free nagyban hirdeti a világ felé, hogy mi mindent szabad megtenni. Azt nem tudom, hogy az utcán fürdőruhában és téli kabátban flangáló csaj példaként mennyire megvalósítható és reális ötlet, de egy tény, hogy szórakoztató. Quick ezúttal kék emberként szerepel a videóanyagban. Lehet, hogy valami földönkívüli szerepét akarta magára ölteni? Ezt pontosan nem állapítható meg, de elég érdekes ötlet. REMIXEK: Hard Flow Remix, JDS Remix, Distant Drum Remix, Free 2 Flow Mix

DJ QuicksilverCosmophobia [1999 / Dos Or Die]

Egy kevésbé ismert Quicksilver-klasszik, de egyben biztosíthatok mindenkit, hogy ennek ellenére nagyon nagy zene a Cosmophobia. Az alapverzió béli dumát H. J. Wells - Világok harcából merítették, készült belőle egy német és egy angol nyelvű verzió is, a piaci igényekhez igazodván. Az Extended verzió hála istennek nem annyira szövegelős, így a lényegre, a zenére koncentrálhatunk. A Cosmophobia egy kisebb fajta űrutazással felérő szám. REMIXEK: C.J. Mix, R.B. Mix, Extreme-UK-Mix, Mix 1 / 2, Extended.


Q - Heart Of Asia / WatergateHeart Of Asia [1999 / Underdog]

A Q -féle és a Watergate projekt alatt jegyzett Heart Of Asia is Dj Quicksilver és De Donatis műve. Éppen ezért mindkét zenét ide vettem. A Rising Sun remixe bravúrosra sikerült és alapja nagyon szép! Az Astro Remix szintén nagyon tetszetős, meditatív stílusú, azaz Chill Out zene. REMIXEK: DJ Quicksilver's "Q"-Mix, Q-Bic Mix, Beam vs. Cyrus & The Joker Remix. Rising Sun Remix, Sunrise Mix, James Holden Remix, Des Mitchell Remix, Astro Heavenly Remix, Hemstock & Jennings Remix

DJ Quicksilver Ameno [2000 / Underdog]

Az alapzenét a gregorián zenéiről elhíresült Era nevű együttes szerezte még 1997-ben (Era - Ameno). Nagyon szép szerzemény. Valószínűleg Quicksilver is így vélekedhetett, mert újraformálta az Ameno-t, melyből egy sokak által közkedvelt trance klasszikus született. Cj Stone nagyon eltalálta az alapot és a hangszerelést is. A droid vokálos Ameno énekhang elsőre elég szokatlan. Viszont olyan szempontból jobb, hogy míg Quicksilver csak egy szintis dallammal, és egy trance-es alappal változtatta meg az alapzene jellegét, addig Cj Stone teljesen áthangszerelte az Ameno-t. Így kevésbé érződik a feldolgozás feeling! REMIXEK: De Donatis Mix, CJ Stone Remix, Alanlogue Masters Remix.



DJ Quicksilver - Bingo Bongo [1995]
DJ Quicksilver - Boing! [1996]
DJ Quicksilver - Planet Love [1997]
DJ Quicksilver - Escape To Paradise [1998]
DJ Quicksilver – Timerider (Original / Lange Remix) [1998]
DJ Quicksilver Presents Base Unique - Always On My Mind [2002]
DJ Quicksilver Presents Base Unique - Voyage Voyage [2002]
DJ Quicksilver - New Life [2002]
DJ Quicksilver - Clubfiles One (Equinoxe 4) [2003]
De Donatis - The Virus (Dj Quicksilver Mix) [1995]
WatergateTerra [1998]
Mark Van Dale ft Enrico - Water wave (Dj Quicksilver mix) (1998)
Faithless - Insomnia (Dj Quicsilver remix) (1995)
Future Breeze - Another day (Dj Quicksilver remix) (1998)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése